Δημιουργήστε τη δική θερμοκήπιό σας - Πώς να οικοδομήσουμε του θερμοκηπίου σας

Ένα θερμοκήπιο, ονομάζεται επίσης μια θερμοκήπιο ή θερμοκήπιο είναι μια δομή όπου λαχανικά, φρούτα και ανθίζοντας φυτά καλλιεργούμενη εκτός ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η οροφή και οι τοίχοι των θερμοκηπίου είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί. Ένα θερμοκήπιο προστατεύει τις καλλιέργειες από ακραίες καιρικές συνθήκες. Επίσης, βοηθά να κρατήσει μακριά τα παράσιτα. Υδροπονική κηπουρική μπορεί επίσης να γίνει μέσα σε ένα θερμοκήπιο.
Πώς λειτουργεί θερμοκηπίου; Της οροφής και τοίχοι του θερμοκηπίου μεταδίδουν ηλιοφάνεια, οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε θερμική ή θερμότητα ενέργειας. Το φως του ήλιου, αφού απορροφώνται από τον φυτά, αντανακλάται πίσω. Ωστόσο, το φως του ήλιου δεν μπορούν πλέον να περνούν μέσα από τη δομή του θερμοκηπίου, επειδή το ανακλώμενο κύμα έχουν πλέον υπέρυθρα μήκη κύματος. Το θερμοκήπιο συνεχίζει να θερμότητας, καθώς όλο και περισσότερο φως του ήλιου είναι παγιδευμένος. Δεδομένου ότι οι σταθμοί εκκίνησης θέρμανσης, εκπέμπουν υγρασία, η οποία με τη σειρά της, παράγει την υγρασία στο εσωτερικό του θερμοκηπίου. Αυτές οι συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη γενική ανάπτυξη των φυτών. Ωστόσο, χειμώνα, τεχνητή θερμότητα πρέπει να παρέχονται να διατηρεί ευσταθή θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο.
Αν έχετε ένα μικρό κομμάτι γης μπροστά από το σπίτι σας ή στην αυλή, θα πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά οικοδόμηση του θερμοκηπίου σας. Μπορείτε να αυξηθεί τροπικές ή εποχιακών φυτών στο θερμοκήπιο όλο το χρόνο. Οικοδόμηση ενός θερμοκηπίου μπορούν φανεί όπως ένα αποθαρρυντικό έργο, είναι εντούτοις, πολύ εύκολο, προϋπόθεση παίρνετε το ακόλουθα βήματα υπόψη.
Πώς να χτίσει Ίδιοι Θερμοκηπίου Σου? Πριν οικοδόμηση μιας θερμοκηπίου πρέπει να επιλέξετε τα φυτά ή λαχανικά που θέλετε να καλλιεργηθείτε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να καλλιεργήσουν εξωτικά ανθοφορία των φυτών, των θερμοκηπίου πρέπει να είναι κατασκευασμένα με τρόπο που να ανταποκρίνεται η θερμοκρασία και άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται από τα φυτά να ανθίσουν. Επιπλέον, εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε τροπικά φυτά όλο το χρόνο, θα χρειαστείτε να οικοδομήσουμε μια μόνιμη θερμοκηπίου. Μπορείτε να οικοδομήσουμε θερμοκήπιό σας είτε ως freestanding κτίριο ή μπορείτε να το επισυνάψετε να στεγάσει ή βεράντα σας.
Η επιλογή της τοποθεσίας του θερμοκηπίου? Να επιλέξετε το χώρο του θερμοκηπίου, κατά τρόπο ώστε να συνδυάζει όμορφα με το σπίτι και τον κήπο σας. Ο δικτυακός τόπος πρέπει να λαμβάνουν επαρκή ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρέπει ωστόσο να προφυλαγμένη από ισχυρούς ανέμους. Μια καλή ύδρευσης και αποχέτευσης κοντά στο φαινομένου του θερμοκηπίου είναι απολύτως απαραίτητη. Για την καλλιέργεια φυτών ένα θερμοκήπιο, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι ψηλά κτίρια και δέντρα κοντά το site δεν μπλοκ φως του ήλιου.
Επιλέγοντας το Στυλ Θερμοκηπίου σας? Μπορείτε να σχεδιάσετε θερμοκήπιό σας σε ποικίλες στυλ. Lean-σε θερμοκήπια, αν και μικρότερα σε μέγεθος, μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο του σπιτιού ή το γκαράζ σας. έχουν Classic στυλ Α-frame ψηλά ταβάνια και είναι λοξά στις πλευρές. Είναι ανέξοδοι και εύκολο να οικοδομήσουμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα πολυαιθυλενίου εάν σκοπεύετε να οικοδομήσουμε θερμοκηπίου σας με στιλ hoop, επίσης γνωστό ως ύφος καλύβα Quonset. Γοτθικό τόξο στυλ, παρόμοιο με στεφανών στυλ, έχουν ευθεία τοίχο και επεσήμανε στέγες. Μπορείτε Πρέπει στυλ θερμοκήπιό σας αναλόγως της θερμοκρασίας επιθυμείτε να διατηρήσουν εσωτερικό του δομή.
Οικοδομώντας τον Θερμοκηπίου Ίδρυμα? Πριν κτίριο τα θεμέλια θερμοκηπίου, πρέπει επίπεδο το site και αφαιρέστε όλα τα ζιζάνια και φυτών από το έδαφος. Μπορείτε είτε επιλέξουν ξύλο ή συγκεκριμένο θεμέλιο. Για θερμοκήπια σπίτι, ίδρυμα το ξύλο είναι μια άριστη επιλογή. Είναι ανέξοδο, καθώς επίσης και εύκολο να οικοδομήσουμε. Εάν το θερμοκήπιό σας επισυνάπτεται στην σπίτι ή γκαράζ σας, είναι καλύτερο να οικοδομήσουμε μια ισχυρή συγκεκριμένο θεμέλιο.
Οικοδομώντας την Δάπεδα και Διάδρομοι? Είναι σημαντικό να σχεδιάσει ένα σύστημα αποχέτευσης πριν από την κατασκευή των δαπέδων και τις διαβάσεις πεζών. Εάν το θερμοκήπιό σας αποτελεί μόνιμη δομή, μπορείτε να οικοδομήσουμε μια τσιμεντένιο πάτωμα. Αλλά το δάπεδο πρέπει να επικλινούς ώστε η υπέρβαση νερό ρέει φυσικά στους υπονόμους. Αν νομίζετε ότι οικοδόμηση μιας σκυρόδεμα πάτωμα είναι ασκόπως δαπανηρή, μπορείτε να αφήσετε το πάτωμα γυμνά και αντί κατασκευάσει σκυρόδεμα πεζόδρομους. Αυτό θα διευκολύνει εύκολο κινητικότητα εργαλείων και εξοπλισμού μέσα στο θερμοκήπιο. Διακοσμητικά πλακίδια και χρωματιστές πέτρες κάνουν όμορφα μονοπάτια.
Επιλέγοντας Εργασίας Χώρο? Πρέπει επιλέξετε μια περιοχή εργασίας όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε εργαλεία κήπο σας, potting έδαφος και λιπάσματα. Θα βολικό εάν έκταση η δουλειά σου είναι κοντά στο γλάστρες πάγκους. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια λεκάνη πλυσίματος και ένα ράφι εργαλείο στον τομέα αυτό. Αποθηκευτικός χώρος, εφόσον βρίσκεται έξω από το θερμοκήπιο, θα πρέπει να προστατεύεται από τη βροχή.
Η επιλογή του θερμοκηπίου που καλύπτουν υλικό? Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε από γυαλί, fiberglass, ή ταινία πολυαιθυλένιο, από το υλικό επικάλυψης για το θερμοκήπιό σας. A γυαλί που καλύπτουν, αν και λίγο ακριβό, δίνει μια όμορφη εμφάνιση σε ένα θερμοκήπιο σας. Επίσης βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γυαλί ασφαλείας, η οποία διαρκεί περισσότερο από το κανονικό γυαλί. Ωστόσο, η ίδρυση και η κατασκευή πλαίσιο πρέπει να είναι ισχυρή, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια κάλυψη γυαλιού.
Fiberglass, όταν χρησιμοποιείται για την επικάλυψη των θερμοκηπίου σας μπορεί να διαρκέσει μέχρι 15-20 χρόνια. Less διαρθρωτική στήριξη είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση fiberglass covering, λόγω της ελαφρύ του. Fiberglass καλύμματα διατηρεί περισσότερη θερμότητα από την κανονική επενδύσεις γυαλί.
Μεμβράνη που καλύπτει απαιτεί λιγότερο διαρθρωτική στήριξη. Αν και είναι φθηνότερα από άλλα υλικά του, που μπορεί να διαρκέσει για μόλις 2-3 χρόνια. Διπλή στρώση μεμβράνη από πολυαιθυλένιο, όταν χρησιμοποιείται, είναι πιο αποτελεσματική στη διατήρηση της θερμότητας από τα απλά στρώματα ταινία.
Πολυκαρβονικά υαλοπίνακες φύλλα, όταν χρησιμοποιείται ως καλύπτουν υλικό, άδειες το μέγιστο ποσό φωτός διαβίβασης μέσα στο θερμοκήπιο. Τα φύλλα αυτά ελαφρά και εύκολο στην εγκατάσταση στην προσωπική θερμοκήπια.
Επιλογή του Θερμοκηπίου Υλικά Framing? Πρέπει να επιλέξει τα υλικά διαμόρφωσης με βάση τον τύπο κάλυψης που έχετε επιλέξει. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε επικαλύψεων από γυαλί, λοιπόν, από αλουμίνιο ή γαλβανιζέ καρέ σίδηρος είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά τα πλαίσια είναι ανθεκτικά και απαιτούν πολύ τη λιγότερη συντήρηση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επεξεργασμένο ξύλο ξυλεία και σωλήνες από PVC και στο περίγραμμα υλικά. Το υλικό διαμόρφωση πρέπει να είναι ισχυρή ώστε να αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει επίσης να παρέχει την απαιτούμενη διαρθρωτική στήριξη στη υλικό επικάλυψης.
Εγκατάσταση Πάγκοι εντός του θερμοκηπίου? Εγκατάσταση γλάστρες παγκάκια για να κρατήσει τα φυτά εμπορευματοκιβωτίων σας θα σας εξοικονομήσει πολύ χώρο. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξύλινο πάγκο, θα πρέπει να είναι βαμμένα με συντηρητικά για να αποτρέψει την αποσύνθεση. Οι συγκεκριμένες πάγκοι ανθεκτικά και μπορούν να εγκατασταθούν, αν σκοπεύετε να οικοδομήσουμε ένα μόνιμο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μεταλλικά πάγκους, αν και λίγο ακριβό, διαρκούν περισσότερο και είναι ανθεκτικά στη σήψη και τη φθορά. Ωστόσο, προτού εγκαταστήσετε πάγκοι σε θερμοκηπίου σας, πρέπει λάβουν ορισμένα παράγοντες υπόψη. Πρώτα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε εάν ο πάγκος είναι θέση να υποστηρίξει γλάστρες σας. Στη συνέχεια, οι πάγκοι πρέπει να εγκατασταθεί σε χώρο όπου υπάρχει επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Μια καλή αποχετευτικό σύστημα κοντά στην περιοχή του πάγκου βοηθά στραγγίξει το επιπλέον νερό από τις γλάστρες.
Αερισμού του Θερμοκηπίου? Εξαερισμού του θερμοκηπίου σας βοηθάει να ρυθμίζει την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία του αέρα. Ένας καλός αερισμός τους ελέγχους παρασίτων λοίμωξης και εξασφαλίζει επίσης ότι τα φυτά παίρνουν πόσιμο δροσερό αέρα για την φωτοσύνθεση. For εξαερισμού του θερμοκηπίου σας, μπορείτε είτε να επιλέξουν την φυσική ροή του-λόγω εξαερισμού ή αναγκαστικές-αέρος εξαερισμού.
Σε φυσικό αερισμού, το δροσερό εξωτερικό αέρα σύρεται εντός του θερμοκηπίου από τους εξαεριστήρες πλευρά. Ότι, το ζεστό εσωτερικό αέρας και εξέρχεται μέσα από την κορυφή αεραγωγούς. Ο φυσικός αερισμός, αν και ανέξοδη, δεν είναι πολύ αποτελεσματικό για ψύξη του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ελέγχονται με θερμοστάτη, σύστημα εξαερισμού εξαναγκασμένης αέρα έχει έναν ανεμιστήρα που εφιστά την δροσερό αέρα στο εσωτερικό του θερμοκηπίου, με τη βοήθεια μια διέξοδο. Ο ανεμιστήρας βοηθά επίσης στη σύνταξη το ζεστό αέρα έξω, μέσω της οπής εξαέρωσης απέναντι από τον ανεμιστήρα. Για την αποτελεσματική cross-εξαερισμού, πρέπει να υπάρχουν αρκετές διόδους κοντά στη βάση και μία ή δύο μεγάλους αεραγωγούς κοντά στην οροφή του θερμοκηπίου.
Θέρμανση του θερμοκηπίου? Πριν από τη θέρμανση του θερμοκηπίου σας, πρέπει να ελέγξετε εάν είναι μονωμένοι την κάλυψη και πλαισίων. Εάν το θερμοκήπιό σας επισυνάπτεται στο σπίτι ή το γκαράζ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπίτι σας σύστημα θέρμανσης για τη θέρμανση του θερμοκηπίου σας. Οι θερμάστρες υγραερίου είναι επίσης αποτελεσματικό για τη θέρμανση του θερμοκηπίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πολυαιθυλένιο διέξοδο σωλήνες για να διανέμουν τη θερμότητα σε όλο το κτίριο. These διέξοδο σωλήνες, όταν καθοριστεί κοντά στο γλάστρες πάγκους, να διευκολυνθεί η αύξηση της ανάπτυξης των φυτών.
Αν ζείτε σε μια περιοχή όπου μπορείτε να πάρετε επαρκή ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του θερμοκηπίου σας. Από το υλικό επικάλυψης του θερμοκηπίου θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μεταδίδει το μέγιστο ποσό της ηλιακής ενέργειας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, χωρίς καμία σημαντική απώλεια. Μπορείτε να τοποθετήσετε γέμιζαν με νερό τα δοχεία, τα βράχια και τα συγκεκριμένα άμεσα κάτω από το φως του ήλιου, ώστε να αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια. Ηλιακά θερμοκήπια δεν είναι μόνο συλλέγει την ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και να το αποθηκεύσει για τη θέρμανση του θερμοκηπίου την νύχτα, καθώς και σε συννεφιασμένες ημέρες.
Ψύξη του θερμοκηπίου? Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περσίδες ή ξύλινα οθόνες για την ψύξη του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, ο βαθμός ψύξης που απαιτείται, θα εξαρτηθεί από το φως απαιτήσεις των φυτών, καθώς και η θερμότητα ικανότητα συγκράτησης του θερμοκηπίου. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά εξατμιστικές τεχνικές ψύξη. Pad και σύστημα ανεμιστήρας λειτουργεί καλά στην ψύξη και ύγρανση του αέρα μέσα στο θερμοκηπίου. Τα συστήματα αυτά έχουν μια υγρή πορώδη pad που αντλεί τον εξωτερικό αέρα και εξατμίζεται νερό στο εσωτερικό του θερμοκηπίου. Μονάδα ψύκτες είναι πολύ αποτελεσματικές για τη ψύξη των θερμοκηπίων σπίτι. Ένα μεταλλικό κιβώτιο και τις εξατμιστικές μαξιλάρια καθορίζονται στο εξωτερικό τοίχωμα και οι τρεις εσωτερικοί τοίχοι, αντίστοιχα. Ο ψύκτης εφιστά τον εξωτερικό αέρα μέσω των μαξιλαριών και των αγωγών φέρει στην ψύξη του αέρα. Μπορείτε επίσης να κάντε ένα χρώμα λατέξ στη "γενική του θερμοκηπίου. Οι μπογιές αυτές, διαλυμένο σε νερό, βοηθούν στην ψύξη του θερμοκηπίου, και μπορεί να εφαρμοστεί πριν από την έναρξη του καλοκαιριού.
Αυτές οι άκρες είχαν όλες πώς να χτίσει ένα θερμοκήπιο. Οικοδόμηση το σπίτι ένα θερμοκήπιο είναι μια πολύ ανταμείβοντας και εκπληρώνοντας εμπειρία. Επιπλέον, τίποτα δεν μπορεί να ταιριάξει με την ευτυχία και χαρά που θα προκύψει, όταν βλέπεις τα λουλούδια στο δεξί άνθιση του φαινομένου του θερμοκηπίου σας μπροστά στα μάτια σας.