Πώς να αφαιρέσει το χρώμα από το χαλί

Μπορείτε να συναντηθεί με πολλή απογοήτευση αν το έργο ζωγραφικής σας δεν βγάζουν τον τρόπο που θέλετε να. Ειδικά, όταν τερματίσετε τη ζωγραφική μέχρι τα πράγματα που δεν έπρεπε να είναι ζωγραφική. Ναι, αφού προηγουμένως απέρριψε μερικές σταγόνες του χρώματος στο νέο χαλί σας είναι σίγουρα ένας εφιάλτης. Απλός καθαρισμός ταπήτων δεν θα είναι πάντα βοήθεια, ιδιαίτερα εάν ο λεκές είναι επίμονος. Στην πραγματικότητα, η οποία καλύπτει την περιοχή χαλί με τις εφημερίδες, πριν από την ζωγραφική είναι μια καλή ιδέα για την πρόληψη σταγονίδια χρώμα από πτώση πάνω στο χαλί. Αλλά, αν η ζημιά έχει ήδη γίνει, δεν έχετε καμία επιλογή από το να καταφεύγουν στις μεθόδους ελέγχου ζημιών για να αποθηκεύσετε το χαλί σας από να πάρει μόνιμη λεκέδες.
Πριν πάτε για οποιαδήποτε χαλί λεκέ μέθοδος αφαίρεσης, να αξιολογήσει τη ζημία που έγινε από το χαλί. Να είναι πρακτικό στην προσέγγισή σας, προσπαθώντας να αφαιρέσει τους λεκέδες αποτελεί εφικτή επιλογή μόνο όταν το χρώμα είναι καλύπτει ένα μικρό μέρος του χαλιού. Στην περίπτωση που έχετε ρίξει το ολόκληρο κουβά με μπογιά σε χαλί σας, υπάρχουν λίγα που μπορείτε να κάνετε να διασώσουμε χαλί σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να ρωτήσετε εάν το σπίτι ασφαλιστική εταιρεία σας καλύπτει τυχαίες βλάβες που οφείλονται σε χρώμα. Σε άλλες περιπτώσεις, προσδιορίστε απλά τύπος του ζωγραφίσουμε αποφασίσει τι είδους απαιτείται καθαρισμός να αφαιρέσετε το χρώση από τάπητα. Μπορείτε να προσδιορίσετε το είδος της βαφής με ανάγνωση του «βούρτσα καθαρισμού οδηγίες» που αναφέρονται στο κουβά χρώμα. Αν αναφέρει νερό και σαπούνι για τον καθαρισμό, το χρώμα είναι διαλυτή στο νερό. Αν λέει νέφτι ή white spirit, το χρώμα είναι ένα λάδι που βασίζεται χρωμάτων.
Υδατοδιάλυτα Paint? Υδατοδιαλυτό χρωμάτων είναι αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε από το χαλί. Καλείται επίσης ως βαφή latex ή γαλάκτωμα. If you χυθεί το χρώμα πρόσφατα, χωματίδα το επιπλέον χρώμα με ένα υγρό πανί ή μια χαρτοπετσέτα. Αν το χρώμα είναι μια παλιά, τότε δοκιμάστε αναμόχλευση μακριά με ένα αμβλύ μαχαίρι ή άλλα τέτοια στοιχεία. Κάποτε, έχετε απομακρυνθεί η περίσσεια χρώμα, τρίψτε το λεκέ με διάλυμα σαπουνιού. Αν ο λεκές δεν διαλύονται θα πρέπει να το μουλιάσει για λίγα λεπτά. Λεκές το με μια πετσέτα ή ένα υγρό πανί. Μην τρίβετε το λεκέ, χρησιμοποιήστε πάντα blotting προτάσεις για να απαλλαγούμε από το λεκέ.
Το πετρέλαιο βαφές με βάση το? Λεκέδες πετρελαίου βασίζεται χρωμάτων είναι αρκετά πεισματάρης να καταργήσετε. Θα χρειαστείτε ένα ειδικό διαλύτη όπως νέφτι, λευκά ποτά ή μεθυλική αλκοόλη να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες. Η διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ παραμένει η ίδια όπως και στην υδατοδιαλυτών χρωμάτων, μόνο που αντί διάλυμα σαπουνιού χρήση του διαλύτη. Ενώ λέκιασμα σιγουρευτείτε ότι δεν θα διαδίδονται οι λεκέ και να επιδεινώσουν τη ζημιά.
Ακρυλικό χρώμα? Kids πετρελαιοκηλίδα συχνά ακρυλικό χρώμα, ενώ ζωγραφικής. Αυτό το είδος της ζωγραφικής είναι διαλυτή στο νερό και ως εκ τούτου, είναι αρκετά εύκολο να καταργήσετε. Πάρτε μια πετσέτα και απολαύστε το στο διάλυμα του απορρυπαντικού πλυντηρίου και νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό πετσέτα για να αφαιρέσετε το ακρυλικό χρώμα λεκές από το χαλί. Βάλτε το στο λεκέ για μερικές ώρες πριν από την ηλεκτρική σκούπα το χαλί.
Όλα αυτά ήταν για το πώς να καθαρίσει τους λεκέδες χαλί. Αφαιρέστε χρώμα από το χαλί με μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχει συχνά μια πιθανότητα να καταστραφεί το χαλί. Εάν η περιοχή που καταλαμβάνει ο λεκές είναι πάρα πολύ, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό ταπήτων, ανάλογα με τον τύπο του χαλιού σας. Βασιστείτε σε επαγγελματική βοήθεια εάν το χαλί σας είναι αρκετά ακριβό.