Πώς να αφαιρέσει τη σκουριά λεκέδες από Vinyl Flooring

Βινύλιο, το δημοφιλές όνομα για το πολυβινυλοχλωρίδιο, είναι συνθετικές ίνες ουσία η οποία αποτελείται από αιθυλένιο και χλώριο. Είναι ένα είδος πλαστικού. Ήταν εφευρέθηκε ως ένα φθηνότερο και ανθεκτικό υποκατάστατο μετάλλων, καθώς και για την καταπολέμηση της (μέταλλο) τα μειονεκτήματά του. Το βινύλιο είναι πιο απλό να παράγει, ευκολότερο στη χρήση και είναι αρκετά ανθεκτικό στη σκουριά.
Τι είναι η σκουριά;? Όταν το οξυγόνο έρχεται σε επαφή με ορισμένα μέταλλα σε μια περίοδο του χρόνου, η επακόλουθη άσχημες κηλίδες στο μέταλλο είναι γνωστό ως σκουριά. Αυτό που συμβαίνει είναι, το μέταλλο, λόγω της συνεχούς παρουσίας του οξυγόνου, συνδυάζει με τα άτομα οξυγόνου για να σχηματίσουν μια διαφορετική ένωση στην επιφάνεια του μετάλλου. Συζήτηση των σάπιων μήλων. Το σχηματιζόμενο ουσία είναι γνωστό ως οξείδιο του μετάλλου και η διαδικασία αποκαλούμενη οξείδωση. Έτσι, εάν ο σίδηρος που έρχονται σε επαφή με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο, η ένωση είναι γνωστό ως οξείδιο του σιδήρου. Επίσης έχουμε οξείδιο του αλουμινίου και οξείδιο του χαλκού. Το νερό είναι ένα κοινό καταλύτης για τη σκουριά. Πράγμα που εξηγεί, στη συνέχεια, η οξύδωση των σωλήνων, παλιά παγκάκια και η Golden Gate Bridge. Και αν δεν αφαιρεθούν, δεν θα εξετάσουμε μόνο άσχημο, αλλά θα προκαλέσει ζημιά στο μέταλλο.
Πώς να αφαιρέσει τη σκουριά λεκέδες από Vinyl Flooring;
Τώρα το ερώτημα στο μυαλό σας είναι, αν το βινύλιο είναι πραγματικά μια σκουριά χωρίς ουσία, όπου στον κόσμο έκανε το λεκέδες προέρχονται. Ενώ βινυλίου είναι ανθεκτικό στη σκουριά, δεν είναι πραγματικά προστατεύεται από λεκέδες σκουριάς. Οι κηλίδες σκουριάς μπορεί να έχει έρθει στο μέταλλο καρφιά που χρησιμοποιήσατε για να διορθώσετε το δάπεδο. Ή θα πρέπει να έχουν κρατήσει μεταλλικό κάτι στο πάτωμα για μια μεγάλη χρονική περίοδο η οποία έχει πλέον σκουριάσει και άφησε λεκέδες στο πάτωμα.
Και πώς να πάτε για τον καθαρισμό; Είναι πολύ απλό στην πραγματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες μαγειρική σόδα, ξύδι και ένα υγρό πανί. Ψεκάστε κάποια μαγειρική σόδα για την λεκιασμένη περιοχή. Ψησίματος σόδα ενεργεί ως λειαντικό και χρησιμοποιείται ως ένα καλό υλικό καθαρισμού για να καθαρίσει τους λεκέδες σκουριάς. Στη συνέχεια, βρέξτε το ύφασμα λίγο ξύδι. Ξύδι έχει 30% οξικό οξύ και είναι ένα καλό καθαριστικό και αποσμητικό. Χρησιμοποιήστε το ύφασμα βουτηγμένο σε ξίδι και σκουπίστε την επιφάνεια βάφονται με αυτό. Ο συνδυασμός ξύδι και μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να χαλαρώσει το λεκέ και σταδιακά θα αρχίσει να εξαφανίζεται. Εφαρμόστε περισσότερο ξύδι και μαγειρική σόδα, αν απαιτείται, και επαναλάβετε τη διαδικασία. Και προσέξτε, όπως οι λεκέδες εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σας! Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε την περιοχή με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε το ξίδι, διαφορετικά το οξύ θα παραμείνει στο δάπεδο σας και να καταστρέψει. Ξύδι έχει επίσης μια παρατεταμένη μυρωδιά και δεν θέλετε ότι στο σπίτι σας!
Έτσι, αν ήταν να αναρωτιέται πώς να αφαιρέσει τους λεκέδες σκουριάς από το δάπεδο βινυλίου, τώρα ξέρετε πώς. Χρησιμοποιώντας το ξίδι και σόδα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την απομάκρυνση της σκουριάς από το βινυλίου δάπεδο. Θα πρέπει να αποφύγετε καθαριστικά δαπέδου που περιέχουν χλώριο, όπως μπορούν να κάνουν τους λεκέδες σκουριάς ακόμη χειρότερη. Αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης ή σε έγχρωμο βινυλίου δάπεδο, καθώς και, δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αποχρωματισμό του δαπέδου.