Fiberglass Κάνοντας Mold: Πώς να κάνει Fiberglass Καλούπια

Fiberglass παρασκευάζεται από μικρό ίνες γυαλιού που υφαίνονται σε νήματα. Είναι αντιπυρικό, αλλά και ανθεκτικά στη ζημία που προκλήθηκε από ηλιακή ακτινοβολία. Στη διαδικασία λήψης χύτευσης και μούχλα, τα εύθραυστα πολυεστερική ρητίνη αναμιγνύεται με fiberglass για να δώσει δύναμη στο τελικό προϊόν.
Fiberglass κατασκευή καλουπιών
Η διαδικασία της λήψης fiberglass καλούπια είναι απλή, ωστόσο, χρειάζεται μερικές μέρες για τη δημιουργία ενός καλουπιού. Τα υλικά που απαιτούνται για την προετοιμασία αυτών των μυκήτων είναι ανέξοδες. Έτσι, το ένα μπορεί να κάνει καλούπια fiberglass στο σπίτι πάρα πολύ.
Πώς να κάνει Fiberglass Καλούπια;
Η διαδικασία της fiberglass καθιστώντας μούχλα περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός βύσματος. Το βύσμα χρησιμοποιείται για να κάνει τα καλούπια. Ρευματολήπτες μπορεί να προετοιμαστεί με τη βοήθεια των διαφορετικών υλικών, όπως σοβάς, ξύλο, στόκος, το Formica ή λαμαρίνα. Κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις διαστάσεις του ρευματολήπτη για τη δημιουργία καλουπιών με τέλειο σχήμα.
Εάν υλικά όπως σοβάς, ξύλο ή στόκος που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των βυσμάτων, τότε λάκα ρητίνη θα πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να σφραγίσει τους πόρους. Τα βύσματα πρέπει να τραχυμένου και σφραγίζεται με τη βοήθεια του TR-311 και TR-301. Το ασβεστοκονίαμα πρέπει να φούρνος-ξηρανθεί πριν από την σφράγιση αυτής. Μια πάστα ξεκαλούπωμα γνωστή ως Partall Επικόλληση # 2 θα πρέπει να εφαρμοστεί μετά τη σφράγιση του βύσματος. Η πάστα θα πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει πριν από την εφαρμογή της επόμενης στρώσης. Με τον τρόπο αυτό, 5 παλτά της πάστας πρέπει να εφαρμοστεί.
Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να ψεκάσετε το φις με πολυβινυλική αλκοόλη (PVA). Τρεις στρώσεις PVA πρέπει να εφαρμόζεται με ένα κενό 30 λεπτών για την ξήρανση. Το βύσμα πρέπει στη συνέχεια να καλυφθεί με σκληρυντικό υπεροξείδιο MEK που ακολουθείται από την εφαρμογή του gelcoat. Το παλτό πρέπει να εφαρμόζεται με τη βοήθεια ενός κυλίνδρου τρίχα. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για να δείτε ότι το gelcoat είναι απαλλαγμένη από κερί. A gelcoat εργαλεία, αν χρησιμοποιηθούν για το σκοπό της επικάλυψης, θα συμβάλει στην αύξηση της μακροζωίας του καλουπιού. Δύο gelcoats πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορά 4 ωρών για την ξήρανση. Χρειάζονται περίπου 24 ώρες για το gelcoat να στεγνώσει εντελώς.
Εφαρμογή ενός παλτό δέρματος είναι το επόμενο βήμα στη διαδικασία. Κατά την πρώτη, ένα χαλάκι που θα πρέπει να fiberglass στην επιφάνεια. Μετά την εφαρμογή της στιβάδας του φίμπεργκλας, μια πολυεστερική ρητίνη θα πρέπει να απλώνεται με τη βοήθεια ενός κυλίνδρου. Τυχόν φυσαλίδες αέρα ή λευκές ίνες πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την στρώση στεγνώνει. Το επόμενο στρώμα της ρητίνης θα πρέπει να εφαρμοστεί μετά από 24 ώρες. Τρία στρώματα της ρητίνης θα πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολο.
Το fiberglass θα πρέπει να αφαιρεθεί μετά την ξηραίνει το παλτό δέρματος εντελώς. Χρειάζονται αρκετές ημέρες για την πλήρη ξήρανση. Μια μεταλλική λεπίδα κοπής πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κοπή της ρητίνης που είναι σε περίσσεια. Ένα ανακάτεμα stick ή σφήνα πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το διαχωρισμό του καλουπιού από την πρίζα.
Το καλούπι πρέπει να είναι βαμμένη με τη βοήθεια ενός χαρτιού 220 άμμου τρίξιμο που ακολουθείται από την εφαρμογή του Partall Επικόλληση # 2. Μια βαριά καθαρότερα και σφραγιστικό βερνίκι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να δώσει το καλούπι έναν αφρώδη εμφάνιση.
Fiberglass έχει πολλές εφαρμογές και χρησιμοποιείται σε διάφορες θέσεις. Τα διάφορα όργανα ή είδη που κυμαίνεται από fiberglass μόνωση των σωληνώσεων να fiberglass buggies αμμοθινών είναι διαθέσιμα στην αγορά. Η διαδικασία της fiberglass καλουπιών είναι εύκολο να την πραγματοποιήσουμε, χρησιμοποιείται για τη δημιουργία καλουπιών για διάφορα υλικά που χρειάζονται για την καθημερινή χρήση στη ζωή.