Τεχνικές Folding Tie Dye

Δέστε Dye είναι μια παραδοσιακή μέθοδος της βαφής υφασμάτων. Είναι δημοφιλές σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Έγινε μια δήλωση μόδας και ήταν συχνά αναφέρεται ως ένα στυλ hippie στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960. Δεν είναι ότι γραβάτα βαφής φαίνεται καλό μόνο για ενδύματα. Μπορείτε να δέσετε βαφής κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, σεντόνια και οτιδήποτε εσείς επιθυμείτε. Προτού να μάθετε για την ισοπαλία χρωστικής ουσίας τεχνικές πτυσσόμενα, ας μάθετε περισσότερα για την ισοπαλία τεχνικές βαφής.
Ισοπαλία Τεχνική Dye
Το βασικό υλικό που απαιτείται για την ισοπαλία χρωστικής ουσίας είναι τα γάντια, λάστιχα, μπουκάλια σπρέι, το ανθρακικό νάτριο, χρωστικές ουσίες και ένα μεγάλο πλαστικό φύλλο για να καλύψετε το χώρο εργασίας. Το ύφασμα που θέλετε για τη βαφή θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι λευκό είτε κάποιο χρώμα φως. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να αποκτήσετε τον προβλεπόμενο χρώμα στο ύφασμα. Είναι επίσης σημαντικό να πλένουν και να στεγνώνουν το ύφασμα πριν την εφαρμογή της βαφής. Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Επιλέξτε τα χρώματα που μπορεί να αναμειχθεί σε κρύο νερό. Διαβάστε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή στην ετικέτα της βαφής και να τις ακολουθήσετε προσεκτικά.
Δέστε το ύφασμα με λάστιχο, όπου δεν θέλετε το χρώμα. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για την αναδίπλωση του υφάσματος, και καθένας από αυτούς θα σας δώσει ένα διαφορετικό σχεδιασμό. Ρίξτε το βαφής το χρώμα και τη σόδα σε ένα μπουκάλι και προσθέστε νερό για να το. Το ανθρακικό νάτριο βοηθά να κρατήσει η βαφή στο ύφασμα. Η σκιά του χρώματος εξαρτάται από την ποσότητα του νερού που προστίθεται. Μεγαλύτερη ποσότητα του νερού που σημαίνει μια ελαφρύτερη σκιά της βαφής. Ανακινήστε το μπουκάλι έτσι ώστε το νερό και πεθαίνουν μπερδεύονται πολύ καλά.
Σπρέι βαφής σε εκείνους τους τομείς του υφάσματος που θα θέλατε να δείτε ότι το χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήθος χρωμάτων και να τις εφαρμόσετε ένα προς ένα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά χρώματα ως μπορούν να καταστήσουν το βλέμμα ύφασμα βρώμικο. Φροντίστε να είναι σχεδόν ανέπαφη για τουλάχιστον 4 - 6 ώρες και αφήστε τη χρωστική ουσία για να στεγνώσει. Πλύνετε με ζεστό νερό, είτε σε ένα πλυντήριο ρούχων ή ακόμα και από ένα πλύσιμο στο χέρι. Έτσι, το ύφασμα είναι βαμμένα από την ισοπαλία τεχνική βαφής.
Τεχνικές Folding Tie Dye
Κατά τη διαδικασία της ισοπαλίας βαφή, το σχέδιο που πρόκειται να πάρει στο τέλος εξαρτάται από το μοτίβο της πτυχής που κάνετε στο ύφασμα. Εδώ μερικά κοινά γραβάτα βαφής αναδίπλωση τεχνικές έχουν συζητηθεί παρακάτω:
Κόμπος Ισοπαλία: Αυτό είναι ένα από τα πιο απλό δίπλωμα τεχνικές. Κρατήστε τα δύο άκρα του υφάσματος μαζί και το στρίβει με τη μορφή ενός σχοινιού. Στη συνέχεια κάνει μια σειρά κόμβων σε αυτό το σκοινί. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι κόμβοι είναι αρκετά σφιχτά ώστε να μην χαλαρώσει, ενώ τη βαφή. Για να σφίξετε τα περαιτέρω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Τώρα, το ύφασμα σας είναι έτοιμο να βαφεί.
Ρίγες: Αυτό είναι ένα εύκολο τρόπο δίπλωσης. Τοποθετήστε το ύφασμα να είναι βαμμένα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Πάρτε κάθε μία άκρη του υφάσματος και να συγκεντρώνει σε ένα παρόμοιο τρόπο ως Accordian είναι διπλωμένη. Ως αποτέλεσμα, ένα σχήμα του σωλήνα επιτυγχάνεται. Στη συνέχεια θα πρέπει να διασφαλιστεί η πτυχή με τη βοήθεια των λάστιχα σε καλή κενά. Στη συνέχεια, χρωστική του υφάσματος.
Spiral: Απλώστε το ύφασμα σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας. Πιάστε το ύφασμα στο κέντρο, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και περιστρέψτε σταδιακά να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο. Βεβαιωθείτε ότι το υπόλοιπο του υφάσματος είναι πεπλατυσμένη μετά την πραγματοποίηση της κάθε στρίψιμο. Θα βρείτε όλες τις πτυχές που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της στροβιλίζονται, έχουν συγκεντρωθεί στην ίδια περιοχή του επίπεδη επιφάνεια. Δέστε ένα λάστιχο μια ίντσα ή δύο κάτω από την οποία κρατάτε το ύφασμα έτσι ώστε το αποτέλεσμα σπιράλ παραμένει άθικτο. Αν το ύφασμα είναι μεγάλη σε μέγεθος θα πρέπει να βάλετε περισσότερα λάστιχα μετά από ένα κενό των δύο ίντσες. Τώρα μπορείτε να βάψουμε τα άκρα του κάθε πτυχή.
Κύκλοι: Τραβήξτε ένα μικρό τμήμα του πανιού με τα δάχτυλά σας και να δένουν με ένα λαστιχάκι γύρω από το καλά. Πάρτε μια άλλη περιοχή τυχαία μερικά εκατοστά μακριά από το δεσμευμένο σημείο και δέστε τα με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίστε αυτό έως το σύνολο του υφάσματος καλύπτεται. Εξαρτάται επίσης από τον αριθμό των κύκλων που θέλετε σε αυτό. Το μέγεθος του κύκλου εξαρτάται από το ύφασμα που έχει συνδεθεί. Εάν έχετε πάρει μικρά τμήματα του υφάσματος, τότε οι κύκλοι σχηματίζονται θα είναι μικρό σε μέγεθος, και για μεγαλύτερα circles περισσότερο ύφασμα πρέπει να δεθούν. Τώρα ψεκασμού της χρωστικής ουσίας σε όλο εκτός από τα δεσμευμένα περιοχές. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι θα πάρετε κύκλους.
Υπάρχουν πολλά περισσότερα ισοπαλία χρωστικής ουσίας αναδίπλωση τεχνικές που μπορούν να σας δώσουν μερικά από τα πιο μοναδικά σχέδια. Μπορείτε επίσης να καταλήξει σε περισσότερες νέες ιδέες για τη δική σας και να πειραματιστούν μαζί τους. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε πολλή διασκέδαση στη δημιουργία νέων σχεδίων.