Βελτίωση της αυτοεκτίμησης

Όνειρά σας και μπορεί να γίνει πραγματικότητα? Πιστεύεις στον εαυτό σου και θα γίνει πραγματικότητα - αυτό είναι ένας σίγουρος τρόπος για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης.
Ποδόσφαιρο είχαν ενδιαφέρεται πάντα Ιωάννη και ήθελε να ενταχθεί το κολέγιο της ομάδας του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, δεν είχε ποτέ το θάρρος να πάμε ακόμα να μιλήσουν με τους προπονητής ποδοσφαίρου, φοβούμενος ότι θα απορριφθεί σχεδόν αμέσως. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Όπως και ο John, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από την έλλειψη ή πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Αυτοεκτίμησης
Ο όρος αυτοεκτίμηση μπορούν να εξηγηθούν ως βασική ποιότητα που πρέπει κανείς να έχει, να γίνει μια σίγουρη και ανεξάρτητο άτομο. Καλείται επίσης ως αυτοτελώς υπερηφάνεια, όταν το άτομο νιώθει περήφανος για τον ίδιο και τα πράγματα που κάνει. Ένα άτομο με υψηλή αυτοεκτίμηση θεωρεί τον εαυτό του προκειμένου να πετυχαίνει ό, τι καθορίζει να κάνει. Δεν ξέρει μόνο για τις δυνάμεις του αλλά και τις αδυναμίες του. Από την άλλη μεριά, ένα πρόσωπο με χαμηλή αυτοεκτίμηση αμφιβολίες τις ικανότητές του για κάθε βήμα που παίρνει και αυτή η στάση μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία στην επαγγελματική του καθώς επίσης και την προσωπική ζωή. Αυτό δείχνει σίγουρα τη σημασία που έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένα τρόπους για να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της συνολικής προσωπικότητας του ατόμου.
Βελτίωση της αυτοεκτίμησης: Συμβουλές για τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης
Μία από τις κύριες αιτίες της χαμηλής αυτοεκτίμησης είναι πως οι ίδιοι οι συγκρίνει με τους άλλους σε θέματα φυσική εμφάνιση, αθλητική ή ακαδημαϊκές ικανότητες, κλπ. Το λάθος αυτό που οι άνθρωποι κάνουν εδώ είναι ότι επικεντρώνονται στο πώς είναι ταλαντούχοι άνθρωποι γύρω τους, ενώ, οι αισθάνονται ότι οι ίδιοι δεν έχουν κανένα ταλέντο. Ωστόσο, δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν ορισμένες ικανότητες που άλλοι δεν διαθέτουν. Πολλές φορές, αυτή η ανασφάλεια είναι, λόγω της σωματικής εμφάνισης όπως και οι βραχείες ύψος, χρώμα δέρματος, κλπ. Κάποιος πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ικανότητες. Κάποιος δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο επώασης από αυτό που δεν έχει, μάλλον, θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει κρυμμένα ταλέντα του και να προσπαθήσουμε να τις αναπτύξουν.
Ένας άλλος τρόπος για τη βελτίωση αυτούς αυτοπεποίθηση για την ανάληψη προκλητική δραστηριότητες. Πάρτε ένα έργο ή μια δραστηριότητα, όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τις ικανότητές σας, ή όταν είστε σε θέση να μάθουν νέες. Ενώ εργάζεστε σε κάποιο πρόγραμμα, υπάρχουν πιθανότητες ότι μπορεί να διαπράξει ορισμένα λάθη και μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν τις αποτυχίες, αλλά δεν είναι σημαντικό να αισθάνονται ηττήθηκε από αυτούς. Κάποιος πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αποτυχίες είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής, και περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το τι έχει μάθει από την όλη εμπειρία.
Να κάνει κάτι σημαντικό θα βοηθήσει εξάλλου στη μόνη βελτίωση εκτίμηση. Μπορείτε να πάρετε μέρος σε εθελοντικές δραστηριότητες για την οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης, όπως ο καθαρισμός γειτονιά σας, βοηθώντας τους φτωχούς, οργανώνει εκδήλωση για τους ασθενείς με καρκίνο, κλπ. κάνει τέτοια εργασία θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε τη συμβολή του στη βελτίωση της ζωής των άλλων ανθρώπων, και Αυτό θα αυξήσει σίγουρα υπερηφάνεια σας στον εαυτό σας και στη συνέχεια, τη βελτίωση της αυτοεκτίμησης σας.
Τις περισσότερες φορές, η αιτία της χαμηλής αυτοεκτίμησης είναι κριτική από τους άλλους σαν μέλη της οικογένειας, φίλους ή συναδέλφους. Εάν διαπιστώσετε ότι κάποιος είναι συνεχώς επισημαίνει τα αδύνατα σημεία σας για να σας, θα ήταν χρήσιμο να κρατήσει μια απόσταση από αυτόν ή αυτήν. Εμπλοκή να κάνω τα πράγματα που σας αρέσει και μην ξεχάσετε να ανταμειφθείτε όταν εσείς πετύχετε τους στόχους σας. Εκτιμώντας οι ίδιοι θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης σας ενώ αλληλεπίδρασης με τους άλλους, που αυτομάτως θα αλλάξει τον τρόπο άλλοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα για σένα.
Πώς να βελτιώσετε αυτοεκτίμηση στα παιδιά;
αυτοεκτίμηση των ενηλίκων καθορίζεται από τις εμπειρίες που είχαν στην παιδική τους ηλικία. Τα παιδιά που είναι πάντα κριτική από τους γονείς και τους δασκάλους τους για ό, τι κάνουν τείνουν να μεγαλώνουν σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Από την άλλη μεριά, τα παιδιά των οποίων οι γονείς να αποδεχθεί και την αγάπη τους που είναι να μάθουν να αγαπούν και να μεγαλώσει για να είναι σίγουροι άτομα. Οι γονείς και κηδεμόνες να πάρετε τη βοήθεια των ελεύθερων δραστηριοτήτων εκτίμηση για τα παιδιά να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση.
Θετική σκέψη παίζει μεγάλο ρόλο στη διατήρηση ενός υψηλού αυτοεκτίμηση. Βελτίωση της αυτοεκτίμησης, θα βοηθήσει ένα άτομο να αναπτύξει μια θετική στάση και να αισθάνονται καλά για τον εαυτό του. Η αυτοεκτίμηση είναι ένα εργαλείο που είναι απαραίτητη για ένα άτομο για να οδηγήσει μια επιτυχημένη και περιεχόμενο ζωής.