Μπαμπού Καλλιέργεια Συμβουλές

Το μπαμπού είναι ένα πολυετές, που ανήκει στον καταπράσινο γρασίδι οικογένειας Poaceae. Μπαμπού αναπτυσσόμενες περιοχές περιλαμβάνουν ποικίλες κλίματα της Ασίας, της Αφρικής νοτίως της Σαχάρας, και σε ορισμένες περιοχές της Αμερικής. Είναι σκληραγωγημένα φυτά, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα στις διάφορες εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες. Μπαμπού έχει χρησιμοποιηθεί ως δομικό υλικό για πολύ καιρό στην Ασία, και σε άλλα μέρη του κόσμου. Είναι φθηνά, και τώρα αποτελούν μέρος της μοντέρνα διακόσμηση. Η πλούσια πράσινα φύλλα, και διακριτή αύξηση σε όρθια θέση της, κάνει μπαμπού αρκετά δημοφιλής για την καλλιέργεια στον κήπο ή σε σπίτια. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές μπαμπού αυξάνεται, πρέπει κανείς να ξέρει για να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξη.
Καλλιέργεια Μπαμπού από αποκόμματα? Μπαμπού είναι εισβολής στη φύση? Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεριζώσει το πλήρες φυτό, καθώς τα περισσότερα είδη μπαμπού αυξάνεται από τα ριζώματα (κάθετη υπόγεια μίσχοι). Ένας τρόπος για να διαδοθεί είναι να αποκοπεί τμήμα της ρίζας και του στελέχους, και φυτέψτε το στο έδαφος. Μια άλλη μέθοδος είναι η χρήση της συστάδες των μπαμπού. Συστάδες είναι τα οριζόντια ριζώματα που αναπτύσσονται κατά μήκος της επιφάνειας του εδάφους, ακριβώς δίπλα από την κύρια μονάδα. Σκάψτε γύρω από μία τέτοια συστάδα, και τους χωρίζουν με προσεκτικά διαχωρίζοντας τις ρίζες σε συστάδες των τριών ένα κομμάτι. Plant τους στο έδαφος ή μικρές γλάστρες.
Οδηγίες για Καλλιέργεια μπαμπού στο νερό? Μπαμπού φυτά που καλλιεργούνται στο νερό ως επί το πλείστον ανήκουν σε είδη, όπως ιτεώδης green μπαμπού, μπαμπού χρυσή θεά, κλπ. Αυτά είναι φυσιολογικά φυτά μπαμπού, των οποίων το ύψος παίρνει περιορίστηκε από το νερό δοχείο. Καλλιέργεια μπαμπού φυτών σε νερό είναι πολύ δημοφιλές και εύρεση τους δεν θα είναι δύσκολο. Πολλοί φυτώρια και καταστήματα διακόσμησης του σπιτιού τους έχουν. Διαλέξτε το νεαρό βέργες με ένα υγιές φύλλωμα και λίγα φυτρώσει ρίζες. Χρησιμοποιήστε ένα διακοσμητικό δοχείο από γυαλί, κεραμικό, ή πήλινες. Τοποθετήστε και κρατήστε πατημένο το μπαμπού βέργες στη θέση του, χρησιμοποιώντας κάποια διακοσμητικά προεπεξεργασία πολύχρωμες πέτρες. Ρίξτε νερό στο δοχείο, μέχρι τρία τέταρτα. Τοποθετείται το δοχείο σε μια τοποθεσία, όπου μπορεί να λάβει μερική ή διάχυτο φως του ήλιου. Αντικαταστήστε το νερό, μία φορά την εβδομάδα? Και πρόσθεσε υγρά λιπάσματα μία φορά το μήνα. Κρατήστε έναν έλεγχο για τυχόν μόλυνση του νερού, ειδικά γύρω ή πάνω στις πέτρες. Εάν βρείτε, να βγάλετε και να τα καθαρίσετε, πριν τοποθετηθούν πίσω στο δοχείο.
Καλλιέργεια Λευκό μπαμπού? Λευκό μπαμπού είναι επίσημα γνωστό ως «amoenus», μια ποικιλία από Dendrocalamus ανηλίκου. Πρόκειται για ένα μικρό μέλος του γίγαντα, συσσωμάτωση μπαμπού φυτά. Δεν είναι πραγματικά λευκό, αλλά και νέα βλαστάρια και συστάδες της είναι σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται σε λευκή σκόνη, καλείται ως λευκά ή φάντασμα μπαμπού. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καλλωπιστικό φυτό, με μεγάλα φύλλα που γυρίζει ανοιχτού πράσινου χρώματος, και ωριμάζει σε κίτρινο πράσινο με σκούρο ρίγες σε αυτές. Μπορείτε να καλλιεργηθεί μεμονομένα ή σε μεγάλους αριθμούς. Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο μπαμπού αυξάνεται, με τη νέα αύξηση που εμφανίζεται στα τέλη του χειμώνα. Μπορεί να αναπαραχθεί μέσα από αποκόμματα των μαζών του, καθώς και τα ριζώματα της. Είναι ανθεκτικό κρύο και μπορούν να καλλιεργηθούν σε ψυχρά κλίματα χωρίς καμία επιπλέον φροντίδα.
Καλλιέργεια μπαμπού στο κλίμα Ψυχρού? Μπαμπού που καλλιεργούνται στο σπίτι μπορεί να προστατεύεται από τις ακραίες κρύο, με την εξασφάλιση εξαερισμού, καθώς και την τοποθέτηση κοντά σε μια πηγή φωτός για λίγη ζεστασιά. Είναι εντάξει, αν το φυτό σας ρίχνει φύλλα του, ως νέες θα φυτρώσει ξανά την άνοιξη. For μπαμπού φυτά που καλλιεργούνται στο ύπαιθρο, το καλύτερο είναι να αυξηθεί εν ψυχρώ σκληραγωγημένο μπαμπού, όπως dracocephala Fargesia, Phyllostachys heteroclada, κλπ.
Όπως όλα τα φυτά, το μπαμπού και αν για ένα ανθεκτικό φυτό, χρειάζεται ανατροφή και τη φροντίδα να αναπτυχθούν υγιείς. Μπορούν να καλλιεργηθεί με επιτυχία χρησιμοποιώντας κάποια από μπαμπού αυξάνεται συμβουλές, είτε στο εσωτερικό, σε δοχεία νερού ή δοχεία, ή έξω στον κήπο. Μπαμπού φυτά φαίνονται όμορφα μέσα αντιστάθμισης, καθώς και αυτόνομο.