Πώς να αφαιρέσει τους λεκέδες σκουριάς

Σκουριά διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα μιας χημικής αντίδρασης. Για το λόγο αυτό, οι λεκέδες σκουριάς είναι αρκετά πεισματάρης και χρειάζεται κάποιες ειδικές τεχνικές για την άρση τους. Όταν βλέπουμε λεκέδες σκουριάς στο ύφασμα, ταπετσαρία χαλί, σκυροδέματος, κ.λπ., μας κάνει αναστατωμένος όπως εμείς πιστεύουμε ότι ο λεκές δεν μπορεί να αφαιρεθεί σε όλα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είναι αδύνατη, αν και απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς. Πρέπει να ξέρετε πώς να αφαιρέσει το λεκέδες σκουριάς επειδή οποιαδήποτε λανθασμένη μέθοδος καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποχρωματισμός της λεκιασμένης περιοχής.
Πώς να αφαιρέσει τη σκουριά λεκέδες από τα ρούχα;
Όταν τα ρούχα σας παίρνει λεκέδες σκουριάς διότι άγγιξε επιφάνεια ορισμένων σκουριασμένο υλικό, τότε μπορείτε να το πλύνετε μακριά με ένα απορρυπαντικό στο πλυντήριο αμέσως. Τούτο θα συνέβαινε αν ο λεκές δεν έχει τεθεί σε ύφασμα. Μετά το πλύσιμο, εάν διαπιστώσετε ότι ο λεκές δεν βγαίνει, μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο σε αυτό καθώς η θερμότητα του στεγνωτηρίου τείνει να κάνει το λεκέ χειρότερα. Στην περίπτωση αυτή, στελέχη ραβέντι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της αφαίρεσης λεκέδων. Πάρτε μερικά στελέχη του ραβέντι και τα βράζουμε σε νερό για 20 - 30 λεπτά. Στέλεχος από τα κοτσάνια από το νερό και στη συνέχεια θα τοποθετούνται τα ρούχα σας μέσα στο νερό, και αφήστε το να μουλιάσει στο νερό μέχρι τα περισσότερα από τα λεκέδες εξαφανίζονται. Μετά την απομάκρυνση από τη σκουριά λεκέ, αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με τη συνήθη μέθοδο καθαρισμού.
Πώς να αφαιρέσει τη σκουριά λεκέδες από σκυρόδεμα;
Όταν οποιαδήποτε επιφάνεια του σκυροδέματος στο σπίτι σας είναι χρωματισμένο από τη σκουριά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υδροχλωρικό οξύ για να απαλλαγούμε από τον λεκέ. Πάρτε οποιοδήποτε πλαστικό δοχείο και ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό και ένα τέταρτο φλιτζάνι υδροχλωρικό οξύ σε αυτό. Ποτέ μην ρίχνετε το οξύ πρώτο που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο. Ρίξτε ένα μικρό ποσό του διαλύματος οξέος για την πληγείσα περιοχή και θα δείτε τα μικρά φυσαλίδες σχηματίζεται στην επιφάνεια. Περιμένετε για πέντε λεπτά ή έτσι και αφήστε το οξύ εμποτισμού για τους συγκεκριμένους. Τρίψτε το λεκέ με τη βοήθεια ενός πινέλου πάτωμα. Αν βρείτε καταλοίπων λεκέ υπόλοιπων πίσω, μπορείτε reapply το διάλυμα οξέος ξανά. Μόλις η σκουριά λεκές πηγαίνουν, ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Σιγουρευτείτε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ίχνος του οξέος στη συγκεκριμένη επιφάνεια. Υδροχλωρικός οξύ είναι επιβλαβές όταν πρόκειται σε επαφή με δέρμα μας, έτσι πρέπει φοράτε επαρκείς προστατευτικό εργαλείο όταν πάρετε επάνω έργο αυτό.
Πώς να αφαιρέσει τη σκουριά λεκέδες από το χαλί;
Για τους σκοπούς της αφαίρεσης λεκέδων ταπήτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα του ταρτάρου. Θα πρέπει να προετοιμάσουν μια παχιά πάστα με την ανάμειξη κρεμόριο με νερό. Εφαρμόστε την πάστα με τη μορφή ένα παχύ στρώμα στην σκουριά λεκέ και αφήστε το να εγκατασταθούν σε επιφάνεια για μισή ώρα. Then σβήσει την πάστα με ένα υγρό χαρτοπετσέτα ή ένα κομμάτι ύφασμα. Μην τρίβετε την επιφάνεια εντριβές μπορούν να βλάψουν τον ιστό του τάπητα. Ξίδι μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα φυσικό καθαριστικό προϊόν για τον τάπητα σας. Απλά pour κάποιες ξύδι στο λεκέ και επιτρέψουν να σταθεί επ 'αυτής για λίγες ώρες. Then στεγνώστε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανί για να αφαιρέσετε το ξίδι. Αφήστε την περιοχή ξηρά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τακτική μεθόδους καθαρισμού ταπήτων να ξεπλύνετε το χαλί.
Πώς να αφαιρέσει τη σκουριά λεκέδες από ύφασμα;
Ο ευκολότερος καθώς και απλούστερος τρόπος άρσης λεκέδες σκουριάς από τα υφάσματα που είναι με το τρίψιμο οι κηλίδες σκουριάς με λεμόνι. Για αυτό, θα απαιτήσει ένα μισό-cut λεμονιού ή κάποιο εμφιαλωμένο χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε το ύφασμα σε διάφορα λευκό χαρτί κουζίνας ώστε να μπορούν να απολαύσουν τον σκουριά από το ύφασμα. Εφαρμόστε χυμό λεμονιού στο ύφασμα μέχρι να παίρνει κορεσμένη από χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, τίθενται κάτω από τον ήλιο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το απορροφητικό χαρτί παραμένουν υπό τον ιστό. Μόλις το ύφασμα είναι ξηρό ξεπλύνετε με το συνηθισμένο τρόπο.
Τα καθήκοντα του πώς να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς θα είναι πολύ ευκολότερη για σας εάν δεν επιτρέπουν στο λεκέ να μείνει στο ύφασμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθήστε να τα αφαιρέσετε αμέσως μόλις τις ανακαλύψετε.