Καθάρισμα κεραμικών πλακιδίων δαπέδων - Πώς να καθαρίσει κεραμικών πλακιδίων

Κεραμικών πλακιδίων δαπέδων είναι ένα δημοφιλές είδος των δαπέδων που προσθέτουν ομορφιά και κομψότητα στο σπίτι σας. Τα κεραμικά πλακίδια τιμηθεί για την αντοχή τους και την απαράμιλλη ομορφιά. Είναι πραγματικά από πηλό, άμμο, χαλαζίας και σιδηρούχα υλικά. Η σκληρότητα και ανθεκτικότητα των κεραμικών πλακιδίων μπορούν να αποδοθούν με τη διαδικασία παρασκευής, όπου όλες οι ουσίες αυτές συνθλίβονται και στη συνέχεια να πυρωθεί σε κλίβανο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Εκτός από την αντοχή τους, ένα άλλο πλεονέκτημα των κεραμικών πλακιδίων είναι ότι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μπάνια και κουζίνες, καθώς μπορούν να αντέξουν την υγρασία.
Τα κεραμικά πλακίδια είναι διαθέσιμα σε μια ευρεία ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων για να είναι σύμφωνες με το ύφος και τη μόδα σας. Εάν διατηρηθεί σωστά, μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια και εξακολουθούν να διατηρούν την εξωτική τους εμφάνιση και λούστρο. Ένα σημαντικό μέρος των γενικών φροντίδας και συντήρησης για οποιοδήποτε δάπεδο είδος είναι σωστό καθαρισμό. Καθάρισμα κεραμικών πλακιδίων είναι συγκριτικά αρκετά εύκολο και απλό. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε κεραμικών πλακιδίων δαπέδων.
Πώς να καθαρίσει κεραμικών πλακιδίων
Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση είναι πρωταρχικής σημασίας να διατηρηθεί η ομορφιά και το λούστρο των κεραμικών πλακιδίων σας, αλλά και για να τους προστατεύσουν από τυχόν φθορές και γρατσουνιές. Το πρώτο βήμα της σωστός καθαρισμός είναι η άρση κάθε είδους διαβρωτικές ουσίες όπως σκόνη, ακαθαρσίες, άμμο ή ζοφερή που μπορούν να κάνουν τα κεραμίδια θαμπό. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό σκούπα ή μια ηλεκτρική σκούπα, αλλά δεν χρησιμοποιούν την κατάσχεση μπαρ beater, καθώς μπορεί να γρατσουνίσουν την επιφάνεια. Μια τακτική υγρή σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό είναι πολύ απαραίτητο για τον καθαρισμό κεραμικών πλακιδίων δαπέδων. Μερικές φορές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικό μαζί με νερό, για να σφουγγαρίζω τα πλακάκια δαπέδων. Αλλά να θυμάστε να πλυθεί το πάτωμα και πάλι με φρέσκο ​​νερό για να αφαιρέσετε τυχόν κατάλοιπα αριστερά. Τούτο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το σχηματισμό του λεπτού στρώματος στην επιφάνεια, συνήθως προκαλούνται από τη χρήση οποιουδήποτε είδους σκούπα ή απορρυπαντικού.
Αν και πολλά προϊόντα καθαρισμού είναι διαθέσιμο στην αγορά, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού κεραμικών πλακιδίων σας. Μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε είδους σκληρή καθαριστές, ιδίως όξινο, αλκαλικό, χλωρίνη και αμμωνία βάση των προϊόντων καθαρισμού κεραμικών πλακιδίων δαπέδων. Also αποφεύγουν να χρησιμοποιούν διαβρωτικά καθαριστικά όπως το μαλλί χάλυβα και σκόνη καθαρισμού, δεδομένου ότι μπορούν να γρατσουνίσουν την επιφάνεια. Πριν από την επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου προϊόντος, θα πρέπει να περάσουν από τις κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες του κατασκευαστή για να πάρετε μια ιδέα για το είδος των καθαρότερων κατάλληλο για δάπεδα πλακιδίων σας.
Για αφαίρεση απόβρασμα σαπουνιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς λειαντικό πανί να τρίψετε περιοχή, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν καταλήξετε ξύσιμο την επιφάνεια. Καθαρισμός του αρμόστοκοι πλακιδίων, ειδικά στην τουαλέτα, μπορεί να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του καθαρισμού κεραμικών πλακιδίων δαπέδων. Ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό αυτών ρευστοκονιαμάτων κεραμίδι. Απλά ισχύουν ξύδι από την περιοχή και αφήστε το να παραμείνει για λίγο και στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα. Αντί για ξύδι, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και το νερό για τον ίδιο σκοπό. Μπορείτε επίσης να εξετάσει τη δυνατότητα από το σφράγισμα του ρευστοκονιαμάτων κεραμίδι για την προστασία τους από τη βρωμιά και τους λεκέδες, που θα κάνει τον καθαρισμό διαδικασία ευκολότερη.
Φροντίδα και Συντήρηση κεραμικών πλακιδίων
Σωστό καθαρισμό κεραμικών πλακιδίων πρέπει να συμπληρωθεί με επαρκή φροντίδα και τη συντήρηση, προκειμένου να τους προστατεύσει από πιθανή ζημιά. So πατάκια χώρα σε κάθε είσοδο για να περιέχουν τη σκόνη και βρωμιά, δεν σύρετε τα έπιπλα πάνω από το δάπεδο, τον τόπο προστατευτικό πλαστικό κάτω από τα πόδια των επίπλων και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή να επιλέξει οποιοδήποτε είδος καθαριστικό για κεραμικά πλακίδια σας. Επίσης θυμηθείτε να καθαρίσετε οποιουδήποτε υγρού spill άμεση παρεμπόδιση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων σας από να πάρει λεκιασμένο.
Ακολουθώντας αυτά τα απλά άκρες στο πώς να καθαρίσετε κεραμικά πλακίδια, μπορείτε τους κρατήσει όμορφες και απαλλαγμένα από λεκέδες και γρατσουνιές.