Ξήρανση Φρέσκα βότανα

Ξηρά χόρτα έχουν μεγάλη σημασία, που δεν μόνο για την μαγειρικούς σκοπούς, αλλά και για τις θεραπευτικές χρήσεις. Ξήρανση φρέσκα βότανα δεν είναι καθόλου μια κουραστική δουλειά και αυτή η διαδικασία μπορεί να εκτελείται σε φρέσκα βότανα που αγοράζονται από το κατάστημα παντοπωλείων ή αυτά που συλλέγονται από τον κήπο χορταριών σας. Υπάρχουν δύο παραδοσιακές και σύγχρονες τρόπους για να στεγνώσει φρέσκα βότανα. Κατ 'αρχάς, τα βότανα πρέπει να είναι καθαρό και φρέσκο ​​προτού να τους στεγνό. Βότανα πρέπει να πλυθούν με κρύο τρεχούμενο νερό πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ξήρανσης. Ας συζητήσουμε ορισμένα δημοφιλείς μεθόδους ξήρανσης φρέσκα βότανα.
Ξήρανση Φρέσκα βότανα - Μέθοδοι? Το κύριο πράγμα που κάνει πριν από την ξήρανση τα φρέσκα βότανα είναι να τα καθαρίσετε σωστά. Ωστόσο, η διαδικασία καθαρισμού είναι διαφορετική για κάθε τύπο. Για τη θερμότητα ξήρανση, μίσχοι του είναι τα βότανα να απορριφθούν και τα φύλλα χρησιμοποιούνται για την ξήρανση. Στον αέρα ξήρανση, τα βότανα δεμένα σε τσαμπιά και στη συνέχεια να διατηρούνται για στέγνωμα. Πριν από την αποξήρανση βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα καλούπια, τα έντομα και τα νεκρά φύλλα από αυτά τα φρέσκα βότανα. Βασικά, υπάρχουν δύο μέθοδοι ξήρανσης φρέσκα βότανα. Πρόκειται για τις εξής?
Air Ξήρανση? Αέρα ξήρανσης είναι ο παραδοσιακός τρόπος ξήρανσης φρέσκα βότανα. Ξήρανση με τη μέθοδο αυτή δεν απαιτεί κανένα είδος μηχανής ή του εξοπλισμού. Επίσης, είναι ενδεδειγμένο ότι αυτά τα βότανα δεν πρέπει να διατηρούνται σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Αντί γραβάτα τέσσερις ή πέντε υποκαταστήματα και κρεμάστε τους ανάποδα εσωτερικούς χώρους σε ένα ζεστό και ξηρό μέρος, όπου υπάρχει επαρκής εξαερισμός. Κρατήστε αυτά τα βότανα δεμένα για περίπου δύο εβδομάδες. Καθημερινά εξασφαλίζουν ότι παίρνουν στεγνώσει τελείως και να ελέγξετε εάν οποιοδήποτε μέρος του βοτάνου δεν λαμβάνει τον κατάλληλο εξαερισμό. Φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, άνηθος, και δεντρολίβανο τα βότανα που είναι αποξηραμένα χρήση αυτής της μεθόδου.
Θερμική Ξήρανση? Θερμότητας ξήρανσης είναι ένας καλός τρόπος να συντηρηθεί εύθραυστη βότανα. Εύθραυστος βότανα είναι εκείνα που δεν μπορούν να αντέξουν στις σκληρές τεχνικές ξήρανσης, όπως ξήρανση του αέρα. Θερμότητας στεγνωτήρια ρούχων είναι διαθέσιμα στην αγορά. Φούρνος μικροκυμάτων ή παραδοσιακό φούρνο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να στεγνώσει φρέσκα βότανα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μεθόδους για να στεγνώσει φρέσκα βότανα.
Φούρνος μικροκυμάτων? Μεγάλη προσοχή απαιτείται για να στεγνώσει φρέσκα βότανα που χρησιμοποιούν το φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, πρόκειται για μια πολύ εύκολη και απλή διαδικασία. Για την ξήρανση βοτάνων, τοποθετούνται δύο φύλλα από χαρτί κουζίνας και βάλτε τα φρέσκα βότανα σε αυτό. Πάνω από αυτά τα βότανα, να ορίσει άλλο στρώμα του χαρτί κουζίνας. Θέστε το φούρνο μικροκυμάτων σε «υψηλές» και να τεθούν αυτά τα βότανα στο φούρνο μικροκυμάτων. Κρατήστε αυτά τα βότανα μέσα στο φούρνο αρχικά για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ελέγξτε τα βότανα και να τα μεταφέρετε συνεχώς. Μετά το ένα λεπτό, διατηρούν αυτά τα βότανα σε φούρνο μικροκυμάτων σε 30 εκρήξεις δευτερολέπτων. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να συμπληρώσουν δύο λεπτά.
Φούρνος θέρμανσης? Προθερμάνετε το φούρνο στους 110 βαθμούς Φαρενάιτ βαθμό. Όπως ορίζεται στην ανωτέρω μέθοδο, την κάλυψη των βοτάνων με ένα πανί μουσελίνα. Ψήστε τα βότανα για περίπου 40 λεπτά. Μετά από αυτό τα βότανα γίνει ξηρό και εύθραυστο.
Ναι. Αυτό ήταν όλο για το πώς να στεγνώσει τα βότανα. Μετά την ξήρανση φρέσκα βότανα, θα είναι εξίσου σημαντικό να τις αποθηκεύσετε σε ένα σωστό τρόπο. Συνιστάται να τα αποθηκεύσετε στο στεγανές δεξαμενές ή φερμουάρ, πορτοφόλια. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ξηρά χόρτα, απλά τους καταρρέουν και να τα προσθέσετε στη συνταγή σας. Μπουκέτο garni είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσθέσετε αυτά τα βότανα στη συνταγή σας. Στο μπουκέτο garni, τα απαιτούμενα βότανα δεμένα σε ένα πανί τυρί και προστίθενται στην συνταγή σας το μαγείρεμα.