Κομμένα διαμάντι Βαθμού

Την αξία και την τιμή ενός διαμαντιού βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες: σαφήνεια, το χρώμα, το βάρος σε καράτια και κομμένα, επίσης γνωστό ως το 4 Γ της ταξινόμησης των διαμαντιών. Από τις τέσσερις C, κόψτε το διαμάντι είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την ενίσχυση της εμφάνιση και την λάμψη της. Αναφορικά με τα διαμάντια, κομμένα έχει δύο σημασίες. Το πρώτο πράγμα που σημαίνει ότι το σχήμα του διαμαντιού, η οποία θα μπορούσε να ωοειδή, στρογγυλά, κλπ, και η δεύτερη έννοια είναι εκτέλεση ενός συγκεκριμένου τύπου κοπής στο σχήμα του διαμαντιού. Κομμένα διαμάντι ταξινόμησης είναι η βαθμολογία που δόθηκε στο κόψιμο του διαμαντιού που καθορίζει αργότερα κόστος και την ποιότητα της.
Υπάρχουν πολλές γνωστές περικοπές των διαμαντιών, αλλά όταν το διαμάντι έχει την καλύτερη περικοπή, το προσπίπτον φως πέφτει πάνω της, περνάει μέσα από το στέμμα, τραπέζι και, τέλος, στο περίπτερο, όπου παίρνει αντανακλάται από τη μια πλευρά στην άλλη, πριν διαφύγει μέσω του διαμαντιού τραπέζι ξανά. Μια τέτοια περικοπή είναι επίσης γνωστή ως το ιδανικό κόψιμο και το φαινόμενο του φωτός που διέρχεται από το διαμάντι λέγεται επιστροφή φωτός. φωτεινότητα Το διαμάντι, η διασπορά και η λαμπρότητα ενισχυμένη ή αποσβένονται με βάση την την κίνηση του φωτός στο εσωτερικό του διαμαντιού. Μια κακή κοπεί ή μια μικρή ποσότητα ασυμμετρίας παρεμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των διαμαντιών που αναγκάζει το φως να δραπετεύσει από το διαμάντι πρόωρα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επίσης ως διαρροή φωτός.
Μέχρι λίγα χρόνια πριν, την αξιολόγηση της ποιότητας της μείωσης ήταν ένα πολύ περίπλοκο έργο. Πολύ λίγοι άνθρωποι, που διαθέτουν εκπαιδευμένο μάτι ήταν σε θέση να καθορίσει την ποιότητα της κοπής. Ωστόσο, με την έλευση των νέων συστημάτων κατάταξης των AGS (American Gem Εταιρεία) και GIA (Gemological Institute of America), την ταξινόμηση των διαμαντιών έχει γίνει πολύ πιο εύκολη δραστηριότητα.
GIA (Gemological Institute of America)? Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, ο βαθμός που cut διαμάντι εξαρτάται από το σχεδιασμό του διαμαντιού, πρόσωπο-up εμφάνιση, αλλά και τη δεξιοτεχνία που έχει πάει σε αυτό. Η φωτιά και η λάμψη του διαμαντιού αξιολογείται με όλους αυτούς τους παράγοντες μαζί. Με βάση αυτές τις παραμέτρους, το διαμάντι GIA cut βαθμό τα ποσοστά του συστήματος τα διαμάντια ως Άριστη, Πολύ Καλή
Καλή Μέτρια, and Poor. cut διαμάντι GIA της ταξινόμησης σύστημα χρησιμοποιεί 70.000 ατομικές παρατηρήσεις διαμάντι, 38,5 εκατομμύρια μονάδες κατ 'αναλογία και σε έναν υπολογιστή που βασίζεται μοντέλου προβλέψεων για την εκτέλεση της εκτίμησης cut διαμάντι. Το σύστημα τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2006 και το μεγαλύτερο μέρος των διαμαντιών ταξινομηθούν πριν δεν θα δικαιούνται στο εργαστήριο εκχωρηθεί βαθμού κοπεί.
AGS (American Gem Society)? Κομμένα διαμάντι AGS του συστήματος κατάταξης θεωρεί 11 συνδυασμοί των τριών παραμέτρων δηλαδή ποσοστό, το φως των επιδόσεων και φινίρισμα ιδιότητες να αξιολογήσει τη φωτιά και λάμψη του διαμαντιού υπό εξέταση. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις, οι κομμένα διαμάντι ποιότητας αξιολογήσεις της Ideal, Άριστη, Πολύ Καλή, Καλή, Μέτρια and Poor έχουν εκχωρηθεί το διαμάντι. Ένα διαμάντι που ανταποκρίνεται τέλεια πρότυπα AGS της συμμετρίας, Πολωνικά και η αναλογία του βαθμού περικοπή είναι ονομαστεί ως ιδανικό. Ένα διαμάντι έχει ανατεθεί Ιδανικό by AGS είναι επίσης γενικά γνωστό ως ένα βαθμό Triple-Zero.
Διαφορά μεταξύ AGS και GIA? ΓΙΑ δεν παρέχει ένα ιδανικό cut βαθμολογία. An AGS βαθμού cut Ιδανικό θεωρείται ισοδύναμη με την εξαιρετική ποιότητα κοπής διαμαντιών της GIA. Also, GIA παρέχει μια απαξία συμμετρία ή η μη τυπική brillianteering όπως αναφέρεται από ΓΙΑ μερικές φορές, για να βοηθήσει κατασκευάζει για τη βελτίωση των τυποποιημένων περικοπές Tolkowsky. AGS χρησιμοποιεί μια πιο ακριβή συνδυασμού της αναλογικής αναλογίες πτυχή για τον προσδιορισμό της ποσότητας του φωτός επιστροφή στο διαμάντι. Λαμβάνει επίσης υπόψη τη ray tracing μετρήσεις για το σκοπό αυτό. Στην περίπτωση της GIA, ωστόσο, το σύστημα βαθμολόγησης περικοπή βασίζονται σε μέσους όρους που ολοκληρώνεται για τον προσδιορισμό του φωτός φαινόμενο επιστροφής.
Έτσι, πριν από την επίσκεψη στο κατάστημα διαμαντιών να αγοράσουν κάποια κοσμήματα με διαμάντια επόμενο χρόνο, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τον φάκελο διαμάντι GIA και AGS έκθεση διαμαντιών, έτσι ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε με τις κατηγορίες cut διαμάντι σωστά και έχετε την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.