Τι είναι Henna

Τι είναι Henna;
Henna είναι ανθοφόρο φυτό, ευρίσκονται συνήθως στις ημιάγονα, τροπικό και υποτροπικές περιοχές του κόσμου. The φυτό henna (Lawsonia inermis) είναι η μόνη είδος του γένους Lawsonia και ανήκει στην Lythraceae οικογένεια. Τα φύλλα αυτής φυτό κατέχουν μια κόκκινη μόριο χρωστική ονομάζεται λοουσόνης, οποίο έχει την ικανότητα να ομόλογο με πρωτεΐνη. Επομένως, η χρωστικής από το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί μέσα στους αιώνες στο χρώμα δέρμα, μαλλιά και νύχια και επίσης υφάσματα όπως μετάξι και μαλλί. «Χένα» Ο όρος χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τα ξηρά σκόνη που κατασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού χέννα, ή το ίδιο το φυτό. Έχει παρατηρηθεί ότι τα φύλλα στην κορυφή βλαστούς, τα οποία είναι μικρότερα, σε σχέση με εκείνα στα χαμηλότερα μέρη του φυτού, έχουν την ισχυρότερη χρωστική ουσία. Αυτά τα φύλλα είναι αποξηραμένα και κονιοποιημένη να σχηματίσουν τον υψηλότερο βαθμό henna. Άνθρωποι συχνά συγχέονται περίπου τι είναι χέννα; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το ενδιαφέρον των φυτών.
Henna Plant - Φυσικά χαρακτηριστικά
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, χέννα είναι ανθοφόρο είδος φυτού, το οποίο μπορεί να έχει τη μορφή ενός ψηλού θάμνος ή μικρό δέντρο. Μπορεί να αυξηθεί σε ύψος από δύο έως έξι μέτρων, με πολλές branchlets, οι οποίες έχουν αγκάθια στις άκρες τους. Τα ελλειπτικά-διαμορφωμένα φύλλα αυτού του φυτού κωνικούς άκρα και είναι διατεταγμένα σε ένα αντίθετο τρόπο. Το φυτό παράγει μικρά άσπρα λουλούδια και οι σπόροι με τη μορφή καφέ κάψουλες. Μορίου της βαφής, λοουσόνης, βρήκε στο φυτό henna είναι πρώτιστα συγκεντρωμένη στα φύλλα. Συνήθως, τα φύλλα που συγκομίζονται κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.
Ιστορία of Henna
Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, η ιστορία της χένα μπορεί να ανάγεται στην εποχή του χαλκού. Πιστεύεται ότι χέννα τέχνη του σώματος και βαφές μαλλιών ασκήθηκε από τους ανθρώπους εκείνης της περιόδου. Ένας άλλος ισχυρισμός είναι ότι η χέννα βαφής μαλλιών χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Μια από τις θεωρίες όσον αφορά τη χρήση του henna ότι αυτές οι εγκαταστάσεις είναι εγγενείς σε μέρη με ζεστό κλίμα. Οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν για να συντρίψουμε αυτή αφήνει και να εφαρμόσει την πάστα στις παλάμες και τα πόδια τους, προκειμένου να δροσίσει το σώμα τους. Σταδιακά, οι άνθρωποι που ξεκίνησε τη χρήση του για σκοπούς αισθητικής και ανέπτυξε τα σχέδια χέννα, henna tattoo σχέδια, henna βαφή σώματος, κλπ. Είναι επίσης είπε ότι ήταν οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι ξεκίνησαν τη σύνθλιψη των φύλλων του φυτού με τη μορφή σκόνης και από τη χρήση του henna εξάπλωση στην Ευρώπη εκεί. Στην Ινδία, το Πακιστάν και ορισμένες από τις γείτονες χώρες, henna είναι γνωστή ως «Mehendi» και έχουν χρησιμοποιηθεί ανά τους αιώνες, ως αναπόσπαστο μέρος του διάφορα φεστιβάλ και περιστάσεις. Την εφαρμογή των χέννα έχει γίνει ένα παραδοσιακό έθιμο στις χώρες αυτές.
Χρήσεις της Henna
Henna χρησιμοποιείται για το βάψιμο των μαλλιών, για το σώμα henna τατουάζ και για τη χρώση του νύχια και τις παλάμες. Χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένα σαμπουάν και μαλακτικά. Τα λουλούδια του φυτού χρησιμοποιείται για να κάνει αρώματα. Μερικοί άνθρωποι τοποθετήσετε αυτά τα λουλούδια ανάμεσα σε ρούχα για να δώσουν έναν χαλαρωτικό άρωμα τα ρούχα. Αυτή η πρακτική είναι επίσης ευεργετική για την αποτροπή τους σκώρους και άλλα έντομα από την καταστροφή του υφάσματος. Henna χρησιμοποιείται επίσης σε παραδοσιακά φάρμακα σε πολλά μέρη του κόσμου. Πιστεύεται ότι μπορεί να θεραπεύσει τα εγκαύματα, κοψίματα και μώλωπες και τα οιδήματα. Henna θεωρείται επίσης ότι έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Παραδοσιακά, χέννα χρησιμοποιήθηκε για να διακοσμήσει τα χέρια των brides Κατά τον εορτασμό του γάμου, για χρώμα μαλλιών και με τη μορφή της βοτανικής ιατρικής. Αλλά, τώρα όλο το σενάριο έχει αλλάξει και το βότανο αυτό χρησιμοποιείται για τατουάζ σώματος, ζωγραφική δέρμα, κλπ. Αυτό το βότανο έχει βρει τον τρόπο του να ηγείται εταιρίες καλλυντικών ως συστατικό σε σαμπουάν, τονωτικά μαλλιών και βελτιωτικά.
Henna, η χρήση των οποίων ήταν περιορισμένη σε ορισμένα μέρη του κόσμου, έχει εξαπλωθεί παντού. Νωρίτερα, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται για να αναρωτηθεί τι είναι χέννα, αλλά τώρα, σχεδόν όλοι είναι εξοικειωμένοι με αυτό το προϊόν και τις χρήσεις του. Μπορείτε να βρείτε μια σειρά καλλιτεχνών χέννα, που είναι εμπειρογνώμονες στο νυφικό σχέδια henna, αραβικά σχέδια henna, παραδοσιακά σχέδια χέννα, κλπ. Όπως και στην περίπτωση των σχεδίων χέρι χέννα, χέννα ζωγραφική σώματος, χέννα τατουάζ και χέννα βάψιμο των μαλλιών είναι επίσης στη μόδα . Η δημοτικότητα του χέννα είναι τόσο διαδεδομένη ότι αυτό φυτό είναι τώρα εμπορικώς καλλιεργείται σε πολλές μέρη του κόσμου.