Πώς να προσέχουμε της Σγουρά Μαλλιά

Σγουρά μαλλιά είναι από τη φύση, εύθραυστα και περισσότερο επιρρεπή σε ξηρότητα και την αποζημίωση. Έτσι, αν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, στη συνέχεια, πρώτα απ 'όλα πρέπει να καταλάβετε ότι οι απαιτήσεις αυτού του τύπου των μαλλιών είναι αρκετά διαφορετική από εκείνη της ίσια μαλλιά. Σγουρά μαλλιά χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και την προσοχή, σε σύγκριση με άλλους τύπους μαλλιών. Διαφορετικά ξηρότητα, προβληματική φριζάρισμα καθώς και την ψαλίδα θα είναι τα κοινά προβλήματα.
Ένας άξονας τρίχα περιέχει τρία στρώματα, η επιδερμίδα είναι το εξωτερικό στρώμα. Η επιδερμίδα προστατεύει τις δύο εσωτερικές στρώσεις από τις καιρικές συνθήκες, όπως θερμότητα, φως του ήλιου και των χημικών ουσιών. Αν υπάρχουν επαρκείς μέριμνα δεν έχει ληφθεί, η επιδερμίδα τρίχας μπορεί να υποστεί φθορά, που με τη σειρά του μπορεί επίσης να καταστήσει τις εσωτερικές στρώσεις πιο επιρρεπή σε βλάβες όπως η θραύση. Ως εκ τούτου, πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικοί για την προστασία των επιδερμίδες τρίχας από δραστικές χημικές ουσίες και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζουν τα φυσικά σγουρά μαλλιά.
Πώς να προσέχουμε της Σγουρά μαλλιά;? Το πιο ουσιαστικό βήμα για τη διαχείριση σγουρά μαλλιά είναι η ενυδάτωση ή κατάσταση τακτικά. Η καθαριότητα είναι επίσης σημαντικό, αλλά τα άτομα με σγουρά μαλλιά πρέπει να αποφεύγουν συχνό λούσιμο. Σαμπουάν συνήθως περιέχουν πολλές χημικές ουσίες, όπως το αλκοόλ και το νάτριο λαουρυλοθειικό, που ξηραίνει τα τριχοθυλάκια με τη ληστεία τους του αιθέριου ελαίου και την υγρασία. Ως εκ τούτου, συχνό λούσιμο μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της φριζάρισμα και να σπάσει-aways. Έτσι, πλένετε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν, κατά προτίμηση με μαλακτικό μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν και σαμπουάν δεν προορίζονται για καθημερινή χρήση, μαλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούνται συχνότερα, προκειμένου να διατηρηθεί το επίπεδο της υγρασίας.
Μην βουρτσάκι ή χτένα βρεγμένα μαλλιά, και να χρησιμοποιείτε πάντα μια μεγάλη οδοντωτή χτένα, αντί για βουρτσάκια τρίχας για να αφαιρέσετε τη σύγχυση και κόμβων. Είναι καλύτερο να αφήσουμε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά αντί τακτική χρήση στεγνωτήρα πλήγμα. Φύσα στέγνωμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα των μαλλιών σκέλη που οδηγεί σε διάσπαση άκρες και σπάσιμο των μαλλιών. Πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι με φυσικά σγουρά μαλλιά τους χρήση επίπεδη σίδερα ή ίσιωμα μαλλιών για να πάρουν ίσια μαλλιά. Αλλά, μακροπρόθεσμα, η θερμότητα που παράγεται από αυτές τις συσκευές μπορούν να αποδυναμώσουν τα θυλάκια τρίχας, προκαλώντας προβλήματα όπως λέπτυνση της τρίχας, θραύση τρίχας, κλπ. Έτσι είναι καλύτερο να περιοριστεί η χρήση τους.
Χρησιμοποιώντας φυσικά έλαια για ενυδάτωση τριχωτού της κεφαλής και τα μαλλιά σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε σγουρά και κατσαρός μαλλιά, και επίσης να σταματήσει θραύση τρίχας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε παρθένο έλαιο καρύδας, ελαιόλαδο, ή αμυγδαλέλαιο να μασάζ τριχωτού της κεφαλής σας μια ημέρα πριν από λούσιμο των μαλλιών σας. Αυτές οι φυσικές έλαια παρέχουν την υγρασία και την πολύ αναγκαία η βιταμίνη Ε για την ανάπτυξη τριχών. Επίσης να μιλήσετε στο κομμωτήριο σας για να ανακαλύψετε έναν τέλειο χτένισμα για φυσικά σγουρά μαλλιά. Μερικές φορές, μια σωστή κούρεμα θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση σγουρά μαλλιά. Όσον αφορά τη χρήση προϊόντων styling μαλλιών, όπως το τζελ ή λακ ανησυχούν, αποφύγετε την υπερβολική χρήση τους. Το ίδιο ισχύει και για το styling των μαλλιών. Αποφύγετε overstyling τα μαλλιά σας με χτενίσματα που βάζουν πολλή πίεση και το άγχος για τα μαλλιά σας.
Σπιτική Προϊόντα για σγουρά μαλλιά? Αντί να στηρίζονται πάρα πολύ σε εμπορικά προϊόντα, μπορείτε να κάνετε μερικά άριστα προϊόντα περιποίησης μαλλιών στο σπίτι, χρησιμοποιώντας κάποια άμεσα διαθέσιμες ουσίες. Μαγιονέζα δεν έχει μόνο μια μεγάλη γεύση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα των μαλλιών σας επίσης. Είναι διαθέσιμο σε σχεδόν κάθε νοικοκυριό και είναι το απλούστερο προϊόν για την περιποίηση των μαλλιών. Αν αναρωτιέστε πώς να φροντίζουν σγουρά κατσαρός μαλλιά με μαγιονέζα, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα παλτό για τα μαλλιά σας και αφήστε το για λίγο, αν και όχι περισσότερο από 15 έως 20 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε με καθαρό νερό και να αισθανθείτε τη μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των μαλλιών σας. Τα μαλλιά σας θα φαίνονται εκπληκτικά λαμπερή και απαλή.
Ακόμη και τα αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να θρέψει τα μαλλιά σας, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Απλώς πάρτε τον κρόκο του αυγού και ανακατέψτε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο με αυτό. Τώρα βρεγμένα μαλλιά σας και εφαρμόστε το μείγμα αυτό. Κρατήστε για 5 έως 10 λεπτά, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν για να ξεπλύνετε. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό για ξηρά σγουρά μαλλιά. Ομοίως, το γάλα και το μέλι, μπορούν να εφαρμοστούν και για τις ενυδατικές και θρεπτικές σγουρά μαλλιά σας.
Σγουρά μαλλιά, δεν είναι προβληματική, όμως χρειάζεται κάποια επιπλέον φροντίδα και προστασία σε υγιή όψη. Εάν διατηρηθεί σωστά, αυτό το είδος μαλλιά μπορεί να σας δώσει μια λαμπερή εμφάνιση με τις υπέροχες μπούκλες. Ελπίδα αυτές τις λίγες συμβουλές για το πώς να ασχοληθούν με σγουρά μαλλιά σας καθοδηγήσει στον τομέα αυτό και να σας βοηθήσει να πάρετε ότι εκπληκτική εμφάνιση που πάντα ονειρευόσασταν.