Σκληρό Σαπούνι Νερό

Ένα σαπούνι σε μία από τις χρησιμοποιούμενες συχνότερες υλικό νοικοκυριό. Θεωρείται ότι ένα σαπούνι με ένα καλό αφρό είναι καλύτερη από μια σαπούνι με σχετικά λιγότερο σαπουνάδα. Φυσικά σαπούνια αποτελούν σήμερα μέρος της καθημερινής μας ζωής. Η ποιότητα του σαπουνιού δεν εξαρτάται μόνο από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτό, αλλά και από το είδος του νερού που χρησιμοποιείται με αυτό. Το νερό ως εκ τούτου δεν ταξινόμηση, όμως, γενικά χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, σκληρό νερό και μαλακό νερό. Πώς το σκληρό νερό επηρεάζει την σαπούνια; Προτού προχωρήσουμε στη συζήτηση στο σκληρό νερό σαπούνια, ας συζητήσουμε για την χημεία των σκληρών και μαλακών νερό.
Βασική Χημεία Σαπούνια? Το νερό έχει τη μοναδική ιδιότητα της επιφανειακής τάσης που μπορείτε εύκολα να παρατηρηθεί από στάζει μια σταγόνα νερού σε έναν πίνακα ή ένα ποτήρι ή ακόμη και στα χέρια σας. Οφείλεται στην κυριότητα της επιφανειακή τάση που σταγονίδια νερού είναι σφαιρικό σχήμα. Μια σταγόνα νερό θα προσπαθεί πάντα να είναι σε ένα σφαιρικό σχήμα και δεν θα εξαπλωθεί στο τραπέζι, εκτός διαταραχθεί από μια εξωτερική πηγή. Κατά τη διαδικασία του καθαρισμού, επιβάλλεται η επιφανειακή τάση μειώνεται και τα μόρια του νερού εξαπλωθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί. Σαπούνια και οι επιφανειοδραστικές ουσίες είναι χημικές ουσίες που έχουν ορισμένα συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό, χαλάρωση και διασπορά σε νερό. Αυτό βοηθά επίσης στην εκμετάλλευση του εδάφους σε αναστολή μέχρις ότου η σκόνη και τη βρωμιά ξεπλένεται μακριά. Σαπούνια είναι βασικά υδατοδιαλυτό, νάτριο ή άλατα καλίου λιπαρών οξέων. Σε γενικές γραμμές, σαπούνια είναι κατασκευασμένα από λίπη και έλαια, που θα αντιμετωπίζονται με ένα ισχυρό αλκαλικό. Σαπωνοποίηση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών. Σαπούνια ενεργεί ως άριστο μέσο καθαρισμού που emulsifies το λίπος και τα αδιάλυτα σωματίδια.
Τι είναι σκληρό νερό και μαλακού νερού;? Σκληρό νερό είναι συνήθως ορίζεται ως το νερό που δεν αποτελούν σαπουνάδα με ένα σαπούνι. Η πτυχή χημικό το οποίο ασχολείται με σκληρό νερό που περιέχει πολλά μέταλλα που το καθιστά ακατάλληλο και επιβλαβή σε κάποιο βαθμό για διάφορους σκοπούς. Σκληρό νερό περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου (Ca), μαγνήσιο (Mg), καθώς και ορισμένες ποσότητες σιδήρου (Fe) και το μαγγάνιο (Mn). Επίσης περιέχει διαλυμένο θειικά και ανθρακικά άλατα. Σκληρότητα στο νερό είναι δύο ειδών, την προσωρινή σκληρότητα και μόνιμη σκληρότητα. Temporary σκληρότητα μπορεί να αφαιρεθεί με απλή διαδικασία όπως το βρασμό, αλλά μόνιμη σκληρότητα δεν μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα. Μαλακό νερό από την άλλη πλευρά είναι απαλλαγμένη από τα μέταλλα και περιέχει κατιόντα του νατρίου και κάποια ανιόντα. Μαλακό νερό θεωρείται ότι αποτελούν σαπουνάδα με σαπούνι, ωστόσο, δεδομένου ότι στερείται πολλών ιόντων και μετάλλων δοκιμάζει συνήθως αλμυρό.
Επιδράσεις του σκληρού νερού: Σαπούνια Scum? Σκληρό αφρό σαπουνιού νερό είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στα σπίτια. Σαπούνι απόβρασμα είναι μια φυσική συνέπεια της αλληλεπίδρασης των ιόντων ασβεστίου και μεταλλικά σε σκληρό νερό και τις χημικές ουσίες σαπούνι. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό ενός αδιάλυτου ουσίας, που ιζημάτων να διαμορφώσει ένα απόβρασμα, που αναφέρονται γενικά ως απόβρασμα σαπούνι. Σκληρός απόβρασμα σαπούνι νερό οφείλεται στην χημικά σε σκληρό contrary νερό στην πεποίθηση ότι οι χημικές ουσίες σαπούνι είναι υπεύθυνοι για τη σκληρή απόβρασμα σαπούνι νερό.
Υπάρχει μια μεγάλη έρευνα που διεξάγεται από τις εταιρείες παραγωγής σαπουνιού, προκειμένου να μειωθεί το σκληρό αφρό σαπουνιού νερού και την κακή σαπουνάδα, μέσα από την προσθήκη ορισμένων νέων χημικών ουσιών και παραγόντων. Οι εταιρείες πειραματίζονται με φυσικά πρόσθετα όπως λάδι καρύδας, έτσι ώστε το ένα σαπούνι για τη σκληρή χρήση του νερού μπορεί να αναπτυχθεί που μπορεί να δώσει την παραγωγή αφρού με το σαπούνι.