Μητρότητας Νόμων Αφήστε και Πολιτικές

Η άδεια μητρότητας είναι η περίοδος, όταν ένας εργαζόμενος παίρνει άδεια για ορισμένο χρονικό διάστημα πριν και μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Κάθε εταιρεία, είτε πρόκειται για δημόσιο ή ιδιωτικό, έχει το δικαίωμα να ακολουθήσει την άδεια μητρότητας πολιτικών που εμπίπτουν στο οικογενειακό ιατρικό Αφήστε Act (FMLA). Αυτή η πράξη εγκρίθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Απασχόλησης προτύπων εργασίας της διοίκησης το 1993. Αυτό ορίζεται πράξη αφήνουν τις πολιτικές για τις επιχειρήσεις που έχουν περισσότερους από πενήντα εργοδότες, όπως άδεια ασθενείας, άδεια διακοπών, άδεια μητρότητας, κλπ. Όλες οι εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της FMLA, ωστόσο μπορεί να υπάρχουν κάποιες αλλαγές ανάλογα με τις πολιτικές ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Νόμοι για την άδεια μητρότητας εξουσιοδοτούν μια έγκυος γυναίκα σε μια ελάχιστη διάρκεια της άδειας 12 εβδομάδων. The FMLA φροντίζει ώστε κάθε εργαζόμενος λαμβάνει το εν λόγω άδειας χωρίς το φόβο της απώλειας της εργασίας της. Έτσι, είναι απαραίτητο για κάθε εργαζόμενο να έχει επαρκείς πληροφορίες για τη νομοθεσία άδεια μητρότητας και των πολιτικών.
Επιλεξιμότητα? Σύμφωνα με την άδεια μητρότητας πράξη, μια έγκυος γυναίκα ή ένα άτομο που πρόκειται να υιοθετήσει ένα μωρό πρέπει να δοθεί δώδεκα εβδομάδες, δηλαδή 3 μήνες της άδειας μητρότητας, χωρίς καταβολή από την εταιρεία εργάζεται in. Ωστόσο, για να είναι επιλέξιμα για αυτής της άδειας, ο εργαζόμενος πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον 12 μήνες στην εταιρεία και θα πρέπει να έχουν εργαστεί για 1.250 ώρες στον τόπο αυτόν. Αν και αυτό εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό νόμο για την άδεια μητρότητας για όλες σχεδόν τις πολιτείες της Αμερικής, ο αριθμός των φύλλων που μπορεί κανείς να λάβει θα διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Για παράδειγμα, στο Tennessee, η πολιτική της άδειας μητρότητας επιτρέπει μια γυναίκα για να πάει με άδεια για 16 εβδομάδες για τον τοκετό.
Κατά των Διακρίσεων? Κάθε εργοδότης έρχεται επίσης στο πλαίσιο της εγκυμοσύνης Discrimination Act, που τους απαγορεύει να κάνουν διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων που είναι έγκυος και τους άλλους. Αν και σχεδόν όλες οι εταιρείες συμμορφώνονται με τον κανόνα αυτό, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους ή τις πιθανότητες προαγωγής επειδή ήταν έγκυος. Οι εργοδότες θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτού του είδους τις διακρίσεις είναι παράνομες και μπορεί να τους θέσει σε νομικό πρόβλημα.
Οφέλη της άδειας μητρότητας Πολιτικές? Αν κάποιος δεν μπορεί να πληρωθείτε κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, ο εργοδότης πρέπει να συνεχίσει την καταβολή υγειονομικής ασφάλισης του εργαζόμενου. Αυτό εξασφαλίζει ότι το πρόσωπο είναι ασφαλισμένο, ακόμη και όταν δεν μπορούν να έρθουν να εργαστούν. Όπως κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, ο εργαζόμενος δεν λαμβάνει καμία αμοιβή από την εταιρεία, πολλές γυναίκες επιλέγουν ένα συνδυασμό φύλλων που καταβάλλεται η οποία περιλαμβάνει πληρώνουν διακοπές, άδεια ασθενείας, άδεια μητρότητας, βραχυπρόθεσμα αναπηρία, κ.λπ. Ωστόσο, θεωρούν τις εταιρείες σε ορισμένα κράτη άδειας μητρότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα κατηγορία αναπηρίας όπου ο εργαζόμενος θα πρέπει να καταβληθεί κάποιο ποσοστό επί του μισθού για την περίοδο κατά την άδεια, κατά πάσα πιθανότητα για έξι εβδομάδες ή 8 εβδομάδες, εάν η παράδοση ήταν περίπλοκη.
Πότε πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια μητρότητας;? The FMLA απαιτεί από τον εργαζόμενο να δώσει γραπτή αίτηση στην εταιρεία, τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από τη λήψη άδειας. Ωστόσο, στην περίπτωση της άδειας μητρότητας, θα ήταν καλύτερα να συζητήσει με τον εργοδότη σχετικά με την άδεια μετά τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης ή μετά από ένα χρόνο έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση. Ορισμένοι εργοδότες, επίσης, απαιτούν οι εργαζόμενοι για να επισκεφθείτε την εταιρεία τακτικά κατά τη διάρκεια της περιόδου άδειας να υποβάλει έκθεση σχετικά με την κατάστασή τους και την αναμενόμενη ημερομηνία της προσχώρησής τους.
Αν και διακρίσεις εγκυμοσύνη εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλές περιοχές, τον τελευταίο καιρό πολλοί εργοδότες έχουν κάνει ευέλικτη φύλλα και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων που περιμένουν. Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί η γέννηση ενός παιδιού να επηρεάζουν την καριέρα κάποιου, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την άδεια μητρότητας νόμους της χώρας, καθώς και την εταιρεία.