Κυβικά ζιρκονία (CZ) Vs. Διαμάντι

Κυβικά ζιρκονία (CZ) είναι ένα συνθετικό κυβικά κρυσταλλική μορφή του διοξειδίου του ζιρκονίου (ZrO2), διαμορφωμένο ως προσομοιωτή διαμάντι (μη διαμάντι υλικά). Μερικές φορές, ακόμα και εκπαιδευμένοι gemologists, μπορεί να ξεγελαστούν από CZ απομιμήσεις. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των CZ και διαμαντιού μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω μιας προσεκτικής γεμολογική επιθεώρησης, με τη χρήση εξοπλισμού, όπως ενός μικροσκοπίου ή φακό (μικρό μεγεθυντικό φακό, που χρησιμοποιείται από κοσμηματοπωλεία και horologists). CZ διαθέτει ορισμένες ιδιότητες που είναι πολύ κοντά σε ένα διαμάντι. Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύχθηκε από την Ρώσοι που θα χρησιμοποιούνται για την οπτική των λέιζερ τους. Το ακόλουθο περιγράφει ορισμένες πλευρές για το διαμάντι CZ εναντίον, που χωρίζει CZ από διαμάντια.
Σκληρότητα και Βάρος: Διαμάντια είναι γνωστό ότι είναι η σκληρότερη φυσική ουσία στη γη. CZs, δεν κατέχουν την ιδιότητα της σκληρότητας, όπως αυτή του διαμαντιού. CZ είναι πιο επιρρεπείς σε φυσιολογική φθορά, και το chip και σπάνε εύκολα. Έχουν μια βαθμολογία 8,5 με 9,0 με άριστα το 10 στην κλίμακα σκληρότητας του Mohs. Λοιπόν, για διαμάντια, όπως το παλαιό ρητό πηγαίνει, «Τα διαμάντια είναι για τη ζωή», τα λέει όλα? Σε 10 από τα 10 διαβάθμισης. Παρά το γεγονός ότι, δεν είναι τόσο σκληρά όσο ένα διαμάντι, CZ ζυγίζει 1,75 φορές περισσότερο από ένα διαμάντι του ίδιου μεγέθους.
Πρισματική Διασπορά: Diamond είναι γνωστή για το μεγαλείο ή «λευκά» αναλαμπές φωτός. CZ από την άλλη έχει έγχρωμο λάμψεις φωτός, λόγω των υψηλότερων διασποράς πρισματικό φως, το οποίο μπορεί να δει με γυμνό μάτι. Diamond έχει μια διασπορά (διάλυση του φωτός σε φασματικά χρώματα) του 0,04, ενώ CZ έχει 0,06.
Χρώμα και μειονεκτήματα: Τα περισσότερα διαμάντια είναι φυσικά ακάθαρτα, και να έχουν ελαττώματα ή προσθήκες, όπως και ένα απομεινάρι πρωτότυπο με την όψη κρυστάλλων (π.χ. trigons). Ένα από τα τυπικά χαρακτηριστικά των διαμαντιών είναι μια κίτρινη απόχρωση στην εμφάνισή τους. Τα διαμάντια χωρίς οποιοδήποτε χρώμα σπάνια. Παραγωγή CZ (κυβικά zirconias) είναι σχεδόν άψογη, και δεδομένου ότι αποτελούνται από συνθετικά ύλης, είναι απόλυτα άχρωμο.
Οι ελλείψεις σε ένα διαμάντι ή ένα CZ μπορεί να προσδιοριστεί με τη χρήση ενός μέσου που μπορεί να μεγεθύνει την πέτρα και 10 φορές το μέγεθός του. Με την Τσεχική Δημοκρατία, την κατεύθυνση των όψεων "δεν είναι σωστά επισήμανε και το σημείο τομής ή την άκρα, όπου ενώνονται με τις έδρες να είναι πιο ομαλά και πιο στρογγυλοποίηση, από εκείνη ενός διαμαντιού. Στην περίπτωση ενός διαμαντιού, το σημείο τομής θα αποτελέσει μεγαλύτερη ακμή όπως αυτό του ένα μαχαίρι - καθαρή και τραγανή!
Θερμικές ή θερμότητας Αντίσταση: Τα διαμάντια είναι ένα από τα καλύτερα αγωγοί της θερμότητας. Η ιδιότητα αυτή του διαμαντιού επιτρέπει κοσμηματοπώλες να διαμαντένια δαχτυλίδια μέγεθος. Κυβικά Ζιρκονία είναι ένα θερμομόνωση, δηλαδή, δεν μπορεί να αντέξει το ίδιο ποσό θερμότητας που ένα διαμάντι μπορεί να αντέξει. δάδα ωρολογοποιού μπορούν εύκολα να κάψει και θρυμματίζεται the πέτρα στα κομμάτια.
Φωτεινότητα: Εδώ, ο δείκτης διάθλασης των δύο πέτρες παίζουν κρίσιμο ρόλο. Δείκτης διάθλασης ορίζεται ως ο λόγος της ταχύτητα του φωτός στο κενό, με εκείνη σε ένα μέσο. Στην περίπτωση της διασποράς, με πολύτιμους λίθους, του δείκτη διάθλασης είναι απλά η μέτρηση του βαθμού στον οποίο μια δέσμη φωτός στροφές, όταν διασχίζει μεταξύ δύο μέσων διαφορετικών οπτικών πυκνοτήτων. Για παράδειγμα, μια δέσμη φωτός όταν ταξιδεύει μεταξύ του αέρα και την Τσεχική Δημοκρατία θα λυγίσει από έναν βαθμό, διαφορετικό από το βαθμό ενώ ταξιδεύουν μεταξύ του αέρα και διαμάντι. Έτσι, ο δείκτης διάθλασης του διαμαντιού (2.417), είναι υψηλότερο από εκείνο των CZ (2.176), διαμάντι παρουσιάζει φωτεινότερη εμφάνιση από ό, τι κυβικά ζιρκονία.
Κυβικά ζιρκονία παραμένει ένα αγαπημένο κομμάτι του κοσμήματος με μερικούς ανθρώπους, ενώ μερικά ακόμα ήθελα να δέος κοσμήματα με διαμάντια. Η διαφορά μεταξύ των CZ και διαμάντι δεν μπορεί ποτέ να αναγνωριστεί με ένα απλό βλέμμα, αν δεν ελεγχθεί από ειδικούς όργανα. Η επιλογή μεταξύ των δύο, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την αντίληψη των καταναλωτών. Μπορούν να πάνε για κυβικά ζιρκονία? Ανέξοδη και δίνει την ίδια αίσθηση με εκείνη ενός διαμαντιού. Και, για όσους θαυμάζουν πραγματική ομορφιά και το χαρακτήρα, μπορεί πάντα να πάει για τα διαμάντια ως μέρος των κοσμημάτων τους.