Περισσότεροι από εμάς έχουμε την εντύπωση ότι καλές κόκκους καφέ κάνουν μόνο τα καλύτερα καφέ. On δεύτερη σκέψη, αν κάνετε την καφέ σε ένα βρώμικο καφετιέρα στάγδην, τότε θα έχετε μια άσχημη γεύση του καφέ, δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η ποιότητα των κόκκων καφέ. Μάλλον ο καφές θα οσμή και γεύση λάσπης. Αυτό οφείλεται στην παρουσία των υπολειμμάτων πετρελαίου απομείνει καφέ και σκληρά λέπια νερό στο μπρίκι. Πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτές οι προσμίξεις θα θίξει τη λειτουργία της στάγδην του ζυθοποιού. Θεωρώντας αυτό, είναι πρακτικό να καθαρίσετε καφετιέρες τακτικά.
Έχει μια κοινή ερώτηση μεταξύ πολλών πότες καφέ ως προς το πώς να καθαρίσει μια καφετιέρα αποτελεσματική. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσει μια καφετιέρα, εκ των οποίων τα καλύτερα και αποτελεσματική μέθοδος είναι καθαρισμό με ξίδι. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ξίδι είναι ένα φυσικό υγρό οικιακής χρήσης που δεν τοξικές ουσίες ή κατάλοιπα. Το όξινο ιδιοκτησία του ξιδιού είναι αποτελεσματική για την αφαίρεση των μεταλλευμάτων Σταδιακή συσσώρευση, κατάλοιπα πετρελαίου και άλλες ακαθαρσίες από την κατσαρόλα. Ας συζητήσουμε σύντομος σχετικά με καφετιέρα καθαρισμό με ξίδι.
Πώς να καθαρίσει Καφετιέρες με Ξύδι
Καθαρισμός καφετιέρες με το ξίδι μπορεί να γίνει τουλάχιστον μία φορά το μήνα για τακτική χρήση, ενώ για τις συχνές καφέ, ο καθαρισμός συνιστάται μετά από κάθε δύο ντουζίνες processes ζυθοποιίας. Καθαρισμός αφαιρεί δεν είναι μόνο η συσσωρευμένη κατάλοιπα από την καφετιέρα, αλλά αυξάνει επίσης την ανθεκτικότητα του μπρίκι. Ακολουθεί μια διαδικασία βήμα-προς-βήμα για την καφετιέρα καθαρισμός με ξίδι:
Βήμα # 1? Πρώτα από όλα, κάνει ένα διάλυμα ξιδιού και νερού με τη μίξη ενός μέρους λευκό ξύδι με δύο μέρη νερού. Ετοιμάσουμε αρκετό ποσότητα διαλύματος να γεμίζει και να απορροφούν την καφετιέρα. Στη συνέχεια, απολαύστε την καφετιέρα με το διάλυμα ξύδι και νερό. Αφαιρέστε το πλέγμα φίλτρο ή φίλτρο καφέ (αν υπάρχει) και καθαρίστε τα με σαπούνι και νερό.
Βήμα # 2? Use ξίδι διάλυμα και ένα άσπρο ύφασμα για να σκουπίσετε την εξωτερική επιφάνεια του καφετιέρα και το θερμαντικό στοιχείο. Αφήστε την καφετιέρα να σταθεί στο διάλυμα ξύδι και νερό για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ουσιαστικά διαλυθεί το σκληρό κατατεθεί σωματίδια από τις γωνίες της καφετιέρας.
Βήμα # 3? Το επόμενο βήμα για την καφετιέρα καθαρισμός με ξίδι είναι να καλύψει την καφετιέρα με το διάλυμα ξίδι και νερό. Τοποθετήστε το φίλτρο ματιών στη θέση του. Στη συνέχεια, εκτελέστε την καφετιέρα (μαζί με το ξίδι) μία φορά. Κλείστε το μπρίκι μετά την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας παρασκευής. Αφήστε το δοχείο για να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου.
Βήμα # 4? Μόλις η καφετιέρα έχει κρυώσει, μπορείτε να αφαιρέσετε το πλέγμα φίλτρο και ξεπλύνετε το με κρύο νερό. Βγάλτε την κατσαρόλα καφέ και σουρώστε το διάλυμα ξιδιού. Μπορείτε να παρατηρήσετε κομμάτια των υπολειμμάτων που προέρχονται έξω από την καφετιέρα.
Βήμα # 5? Για την καλύτερη αφαίρεση των υπόλοιπων σωματιδίων και ξύδι ίχνη, συμπληρώστε την καφετιέρα με νερό και να τρέχει και πάλι για ένα παρασκευάζοντας διαδικασία. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίσματα από την κατσαρόλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία της ζυθοποιίας με το νερό για 2-3 φορές. Με αυτό το βήμα, έχετε ολοκληρώσει καφετιέρα καθαρισμό με ξίδι.
Αυτή είναι μια γενική εικόνα σχετικά με τον καθαρισμό καφετιέρες με το ξίδι. Με τη χρησιμοποίηση ξύδι, είσαι απέφυγε την έκθεση σε τοξικά προϊόντα καθαρισμού. Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρισμό καφετιέρες με το ξίδι. Στην περίπτωση του καφέ γλάστρες που δεν καθαρίζονται τακτικά, μπορείτε να εξετάσει την επανάληψη ξίδι ζυθοποιίας για 2-3 φορές. Μέσω καθαρισμού καφετιέρα αυτό τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε τώρα τον καλύτερο καφέ ότι μπορεί να είναι.