Platinum Vs Λευκό Χρυσό

Λευκού χρώματος κοσμήματα κάνει ένα δημοφιλές εμφάνιση στον κόσμο της μόδας σήμερα. The λευκά μέταλλα που θεωρούνται ως η πλέον γνωστή για την κατασκευή κοσμήματα είναι, πλατίνα και λευκό χρυσό. Τα κοσμήματα κατασκευασμένα από μέταλλα αυτά κάνουν μια κομψή εντύπωση στο μάτι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες βασικές και πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο μετάλλων. Ας μελέτη για όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τα μέταλλα, ώστε να συγκρίνουν και να κρίνουν ποια είναι η καλύτερη μεταξύ πλατίνα και λευκό χρυσό.
Platinum Vs Λευκό Χρυσό: Χημικά Όψεις? Το σύμβολο της πλατίνας Pt και ατομικό αριθμό του είναι 78. Είναι ένα φυσικά σχηματιζόμενο μέταλλο και έχει μια πολύ υψηλή πυκνότητα 21,4 g / κυβικό εκατοστό. Είναι λευκό αρχικά με ειδικό βάρος του 21,4. Είναι ένα πολύ σπάνια βρέθηκαν μέταλλο και μπορεί να προκαλέσει μερικά αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Έχει σημείο βρασμού των 3800 oC και το σημείο τήξεως του 1772 º C. ατομική μάζα του είναι 195.078 amu.
Το σύμβολο χημική του χρυσού Au και ατομικός αριθμός είναι 79. Λευκό χρυσό, πρέπει να συντίθεται από φυσικά χρυσό με ανάμειξη διάφορα μέταλλα, όπως ασήμι, πλατίνα, το νικέλιο, το παλλάδιο, ψευδάργυρος σε διαφορετικούς συνδυασμούς. πυκνότητα Φυσικά χρυσό είναι 19,3 g / κυβικό εκατοστό. Έχει ένα ειδικό βάρος 19,32. σημείο τήξης του είναι 1064,43 ° C και σημείο βρασμού 2807 º C. ατομική μάζα του είναι 196,96657 amu. Το στοιχείο αυτό σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.
Platinum Vs Λευκό Χρυσό: Σωματική Όψεις? Platinum είναι ένα λευκωπό αργυρόχρους μέταλλο και πιο στιλπνός από λευκό χρυσό. Ωστόσο, όταν λευκό χρυσό είναι επικαλυμμένη με ρόδιο, θα γίνεται τόσο λαμπερό όπως η πλατίνα. Ένα λευκό χρυσό κόσμημα πρέπει να είναι περιοδική γυαλίζονται με ροδίου να διατηρήσει τη λάμψη της. Platinum είναι φυσικά λαμπερή δεν χρειάζεται οποιαδήποτε επίστρωση σε οποιοδήποτε σημείο του χρόνου. Η πλατίνα είναι βαρύτερα και πιο δύσκολο από το λευκό χρυσό. Φυσικό χρυσός είναι πιο όλκιμος (μπορεί να αναρροφηθεί σε σύρματα) και ελατός (μπορούν να γίνουν σε λεπτές φύλλα) παρά πλατίνα ωστόσο ίδια μπορούν ή δεν μπορούν να αληθεύει περίπου λευκό χρυσό, δεδομένου διαφορετικές λευκό κράματα χρυσό αποτελείται από διάφορα αναλογίες παλλαδίου, νικελίου και μέταλλα ψευδαργύρου που ποικίλουν σε ολκιμότητα και ελατότης τους όταν σύγκριση με πλατίνα. Πάντως η πλατίνα είναι σίγουρα πιο ανθεκτικό από λευκό χρυσό.
Platinum Vs Λευκό Χρυσό: Όψεις Κοσμήματα? Κόσμημα Platinum είναι φτιαγμένο από 95% πλατίνας ενώ λευκό χρυσά κοσμήματα είναι γενικά ένας συνδυασμός 75% φυσικού χρυσού με 25% λευκόχρυσου ή παλλαδίου και άλλο συνδυασμό μπορούν να 75% φυσικού χρυσού με 10 % των παλλάδιο, 10% νικέλιο και 5% ψευδάργυρο. Τη σύνθεση των δύο μεταλλικά κοσμήματα δίνει μια σαφή εξήγηση για το χάσμα μεταξύ των τιμών αγοράς του. Επίσης, λόγω των πιο πάνω ισχυρά φυσικά χαρακτηριστικά που εμφανίζει η πλατίνα και το γεγονός ότι πλατίνας είναι λιγότερο όλκιμα και εξαρτημάτων από το χρυσό, το κόστος της χειροτεχνίας μέταλλο πλατίνα προσθέτει με το συνολικό κόστος του κοσμήματος λευκόχρυσου. jewelry Platinum χρειάζεται λιγότερη συντήρηση από λευκό χρυσό κόσμημα κάνει κατά συνέπεια μια καλή επιλογή για τα γαμήλια δαχτυλίδια που πρέπει να φορεθούν όλη την ώρα. Λευκή κοσμήματα χρυσού δύναται χρειάζονται μικρά ποσό χρυσού να προστεθούν επιπλέον ροδίου στίλβωση να διατηρήσει λαμπρότητά του και γεμίστε-up το χρυσό χάνονται λόγω γρατσουνιές. κοσμήματα Platinum δεν χαλαρά κανένα μέταλλο εξαιτίας γρατσουνιές και σπανίως απαιτεί στίλβωση προς αποκατάσταση της αρχικής κοιτάξουμε της.
Διαφορά μεταξύ πλατίνα και λευκό χρυσό κόσμημα? Ο απλούστερος τρόπος για να αποφασίσει εάν η μέταλλο πλατίνα ή λευκό χρυσό είναι το τεστ μηδέν. Εάν η μέταλλο παίρνει γρατζουνίζεται εύκολα είναι λευκό χρυσό άλλο, είναι πλατίνα. Μια άλλη δοκιμή, που είναι λίγο επικίνδυνο είναι το τεστ θερμότητας. Ζεσταίνουμε το μέταλλο μέχρι να γίνει κόκκινο καυτό. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει. Εάν η μεταλλική παίρνει σκούρο and dirty τότε είναι λευκού χρυσού και αν δεν υπάρξει αλλαγή, μετά από ψύξη, είναι σίγουρα πλατίνα. Οι πιό προηγμένες δοκιμές περιλαμβάνουν οξύ και ηλεκτρονικών δοκιμών για τις οποίες θα πρέπει να λάβουν βοήθεια από ένα κοσμηματοπωλείο.
Σε μια πιο συναισθηματική υπόβαθρο, λόγω της ανώτερης φύση της πλατίνας, οι άνθρωποι κοσμήματα πλατίνα δώρο για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα κοσμήματα πλατίνα μεταφέρει την τιμή που έχετε στη ζωή αυτού του προσώπου. Λευκή κόσμημα έχει επίσης μια σημαντική αξία και φαίνεται μεγάλη, όταν συνδυάζονται με διαφορετικό χρώμα χρυσό κόσμημα. Ελπίζω αυτό το άρθρο έχει βοηθήσει να επιλυθούν ορισμένες αμφιβολίες σχετικά με vs πλατίνα λευκό χρυσό.